Briefje van de Nestor;  Nederland Mutsenparadijs? | Column Johan de Leeuw

Vrouwen moeten voltijd gaan werken roepen de werkverslaafden. De vraag komt dan op tafel ”bent u op aarde om te werken of om te leven?”

Ik ben er om te leven en werk? Ach dat is soms noodzakelijk en kan leuk zijn. Maar het staat zeker niet op de eerste plaat. Het BNP zal mij een zorg zijn. Dat is slechts een ratio die economen hanteren om onderscheid te kunnen maken tussen landen maar verder niets zeggen over welzijn.

Mijn rato is het BNW. Bruto Nationaal Welzijn. Maar nu het mutsenparadijs. Dat bestaat helemaal niet. Het zet vrouwen die parttime willen werken op valse wijze weg. Overigens, gelukkig werken ook steeds meer mannen parttime. Niet te geloven dat mannen steeds vrouwelijker gaan denken. Maar daar gaat het nu niet over.

Kijk eens goed naar de gezinnen. Werkt men wel parttime? Nee dus. Want daar was ene Kleinsma en die tekende de participatie wet. De professionele zorg trok zich terug en mensen moesten mantelzorger worden en anderszins. Werk waar we geen geld voor over hebben werd door vrijwilligers gedaan. Met noemde dat vrijwilligerswerk. Maar ja, werk is werk en kost tijd. Mannen en die mutsen werken niet parttime maar meer dan fulltime. Weken van 60 uur of meer komen voor.

Maar nu moet alles plotseling anders. De mutsen moeten voor een baas gaan werken. Dat is goed voor het BNP. Ja maar ze werken al fulltime. Wat nu? Er blijkt geen Mutsenparadijs te bestaan! Overigens, op je kinderen passen is ook zeer nuttig werk. Bovendien, er bestaat iets van keuze vrijheid want moeten is dwang en is dus slavernij.

Mensen die vrouwen als slaaf van het BNP willen inzetten zijn in mijn ogen barbaren uit de vorige eeuw. Nee hoor lieve Mutsen, laat je niet intimideren door barbaren maar geniet van je leven, geniet van je man en kinderen. Let op je vader en moeder.

Samengevat, Jullie zijn prachtige mutsen die ik zeer waardeer. Kortom kies voor het leven.

O ja en die hoeveelheid werk die er kennelijk ligt. Nou simpel. We hebben dus werk teveel. Breng dat naar landen die werk te weinig hebben. Dan krijgen we een mooie planeet gebaseerd op Bruto Nationaal Welzijn.

Nog een tip lieve mutsen. Nu is er werk en mogelijk over 15 jaar niet. Dan vlieg je er zonder pardon zo weer uit. Dan is je leven voor een deel voorbij en je hebt veel gemist. Je kinderen zijn uitgevlogen en je man? Bedenk alles maar wat in het leven kan gebeuren.

Ik kies er voor dat alle mannen en vrouwen gaan voor het BNW en dus het mutsenparadijs.

Mutsen, durf te leven.!!!

Johan de Leeuw is fractievoorzitter van APOPA in de gemeenteraad

Geschreven door