Oranjehockeyers veroveren zesde Europese titel!

De Nederlandse hockeyers hebben voor de zesde keer in de historie de Europese titel veroverd. In het Amstelveense Wagenerstadion werd in een miraculeuze finale afgerekend met Duitsland. Shoot-outs brachten de beslissing, nadat het duel in 2-2 was geëindigd.

Duitsland, dat sterk opende, kwam in het tweede kwart op voorsprong door een benutte strafbal van Christopher Rühr. Oranje vocht zich na rust terug in de wedstrijd en in het derde kwart resulteerde dat in de gelijkmaker: Robbert Kemperman werkte de bal via een Duitse stick in het doel.

Late gelijkmaker

Het Amstelveense publiek boog het hoofd en viel stil, maar dat was buiten Jip Janssen gerekend. In de absolute slotseconde bracht hij Oranje langszij uit een strafcorner. Shoot-outs moesten beslissen over de Europese titel. Daarin stal doelman Blaak voor de zoveelste maal dit toernooi de show, en mocht Thijs van Dam uiteindelijk het vonnis voltrekken.

Oranje bereikte de eindstrijd door in een minstens zo spectaculaire halve finale, eveneens na shoot-outs, af te rekenen met titelhouder België. Morgen staat de vrouwenfinale op het programma. Dat wordt eveneens een duel tussen Nederland en Duitsland.