Het kerstverhaal door Ton Theunis

Nu we de komende dagen toch allemaal binnen moeten zitten en slechts twee (vier) mensen als kerstvisite mogen ontvangen, gaat natuurlijk de verveling snel toeslaan.

Dan is het goed om in de laatste donkere dagen voor Kerstmis de tijd te nemen voor een stichtelijk kerstverhaal dat zich afspeelt in ons eigen Almere. De brave wethouder Kloek had zich zijn kerstavond heel anders voorgesteld, maar wanneer zijn collega Pronk met positieve testresultaten in quarantaine terechtkomt, moet ook hij een stukje van haar taak op zijn schouders nemen. En dat gaat hem, in een snel naderende sneeuwstorm, bepaald niet in de koude kleren zitten…

Zet de vloerverwarming of uw radiator maar wat hoger en… Oh nee, dat kost sinds een maand of wat klauwen met geld. Stook dan de open haard maar lekker… Oh nee, dat mag ook niet meer want de rook blijft zo hangen. Nou, neem dan maar een goed glas mee naar bed, duik lekker onder de wol en hopelijk geniet u met dit verhaal toch nog een beetje extra van de feestdagen.

Download hier het verhaal

Geschreven door