Almere, de stad van Steenezels en draaigatjes | Column Johan de Leeuw

Een Ezel stoot zich in het algemeen niet 2x aan dezelfde steen. Ja maar niet in Almere. Was het zo dat de raad in grote meerderheid stemde tegen meer geld naar de Floriade (voor de verkiezingen). Nu was de raad in meerderheid voor meer geld naar de Floriade. Na de verkiezingen dus. Wat vindt u als burger daar nu van.

Voelt u zich bedrogen? Ja dat klopt u bent bedrogen. Maar het is deze keer niet alleen de coalitie. Ook de oppositie heeft u op grove wijze bedrogen. Al jaren stemde de SP en de PvdD tegen de financiering van de Floriade en nu? Plotseling zijn ze voor. Want ja dat moet van de VVD. Anders mag je natuurlijk niet mee doen.

Maar ze stemde niet alleen zo maar voor. Ze stemde voor de duurste oplossing waar mee je zeker weet dat het tekort nog aanzienlijk gaat oplopen. Het zal 15 miljoen tot 20 miljoen extra behelzen waardoor de totaal rekening boven de 100 miljoen gaat komen.

Daar vinden de Steenezels en draaigatjes elkaar. Dat er de volgende verkiezingen weer minder mensen opkomen nemen ze voor lief. Daar zitten zij niet mee. Gaan we toch met 8 partijen verder. Als we de macht maar houden. Dat telt, de rest is van geen belang. Voor hun dan.

En zo is Almere zwaar de dupe door partijen die zeggen het belang van de stad te dienen.

Aan mijn hoela, ze dienen het partijbelang. Zelfs de SP steekt de dikke vinger op naar de burger. Dat had ik nooit bedacht voor de verkiezingen.

Maar zet u schrap, de volgende column zal over het coalitie akkoord gaan.

Mijn voorgevoel zegt mij dat het een hoop wol en weinig vet zal zijn maar hopelijk vergis ik mij deze keer.

Geschreven door