Blijf met je boerenpoten van de Nationale Driekleur af | Column Tjeerd Herrema 

Van de woorden ‘Voor Volk en Vaderland’ krijg ik eerder huiduitslag dan dat mijn borstomvang groeit. Ook het ‘Wilhelmus’ krijg ik vaak moeilijk uit mijn keel. Historisch correct maar ‘van Duitsen bloed’ en ‘de Koning van Hispanje heb ik altijd geëerd’ trek ik vaak niet. Je mag van mij zelfs die oranje wimpel inwisselen voor een goedkopere democratische variant als staatshoofd. Ik zou er vrede mee hebben en er niet voor strijden. 

Maar er is één ding waar je van af moet blijven en dat is onze Nationale Vlag, onze Driekleur. Ook al staan twee kleuren voor zaken die medisch en historisch niet kloppen. Blauw voor Adel is natuurlijk medisch klinkklare onzin. Prik maar eens een gaatje in dat adellijk vlees dan blijkt adel veel volkser rood dan ze zelf wil toegeven. Smetteloos Wit voor de Kerk is een gotspe wie de geschiedenis een beetje kent. Ook daarvoor is met al dat bloedvergieten Rood een meer gepaste kleur. Bij het Rood van het Volk voel ik me een stuk beter thuis. 

Ook al mag onze vlag voor mij best wat roder, onze Nationale Driekleur is zoals die is. Die eer je en behandel je met het grootst mogelijke respect. Wie aan die vlag komt onteert Nederland en de vrijheid waarvoor ze staat. Dan stromen zelfs mijn Friese aderen vol met dat volkse rode bloed om de Nederlandse Nationale Driekleur te verdedigen, ook al ben ik voor het leger wegens hooikoorts ‘voorgoed ongeschikt verklaard’. 

Het is daarom ronduit stuitend om te zien dat het boerenprotest deze Nationale Vlag waarvoor mensen hebben gestreden en hun leven hebben gegeven, misbruikt voor hun eigen politieke agenda. Wie van de Nederlandse bodem leeft eert en respecteert de vlag die onlosmakelijk bij deze bodem hoort. Je mag protesteren, voor mijn part blokkeren, maar blijf met je boerenpoten van onze Nationale Driekleur af! 

https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/300593/boeren-verplaatsen-protestvlaggen-naar-de-a6

IMG_8054.jpeg

Geschreven door