Bekerwinst voor Forza Almere (2-5).

Zaterdag vierdeklasser Forza Almere heeft de eerste winst geboekt in de beker. Verloor de ploeg van trainer Ger ter Koele vorige week nog met 3-0 nu was de ploeg veel completer en zegevierde ruim over SVF. De wedstrijd begon later door een pechgeval met de auto van een Forza speler.

Vanaf het begin ging het vrij gelijk op en waren er kansen over en weer. Na zo’n tien minuten nam Forza toch de leiding toen een aanval via de vleugel goed werd voorgegeven werd het knap afgerond en was de SVF-doelman kansloos:0-1. Aan de andere kant een foutieve inschatting van de Forza-doelman en profiteerde SVF hier optimaal van en was het onverwacht 1-1. Forza hield meer balbezit en werd weer sterker en wist vlak voor de rust toch nog op 1-2 te komen.

Gelijkwaardig

In de tweede helft twee vrij gelijkwaardige ploegen en speelde het spel veelal op het middenveld af . In de 55e minuut wist de thuisclub dan toch de gelijkmaker te scoren en was de strijd weer volledig open. Met veel inzet en strijdlust namen de Almeerders het heft weer in handen en met succes. Door een goed bezet middenveld kreeg de thuisclub weinig kansen meer en wist Forza nog drie keer te scoren. Na negentig minuten stond er een mooie 2-5 op het scorebord en had de Almeerders zich knap hersteld van de nederlaag die week ervoor.

Veel inzet

Trainer Ger ter Koele was dan ook tevreden: “ De inzet was vanmiddag optimaal van de ploeg en bij vlagen zag ik goed voetbal vooral in de tweede helft, hopelijk zet dat door en gaan we de komende week hier natuurlijk verder aan werken!”.