Almere Verdient Beter | Column Tjeerd Herrema

Een belastende daad dient haar excuus te vinden in het resultaat” Aan deze uitspraak van de Italiaan Machiavelli moest ik denken toen ik onderstaande twee berichten deze week las over de Floriade 2022.

Een regelrechte erkenning door het stadsbestuur dat wettelijke regels worden verbogen als de gemeente er zelf belang bij heeft en een stadsbestuur dat zich geen enkele zorgen maakt over het wegblijven van sponsors en de valse belofte van directeur Pieter Cloo dat die er binnen enkele weken zouden zijn.

Het stadsbestuur maakt zich geen enkele zorgen, ook niet een beetje. Geen enkele zorg dat er geen sponsors zijn voor de benodigde 10 mln terwijl de economie bont en blauw door corona gevloerd ligt en voorzichtig probeert op te krabbelen terwijl corona klaarstaat voor de volgende ronde. En geen enkele zorg dat de directeur Cloo met deze lege belofte de raad op het verkeerde been heeft gezet om de raad tot doorgaan te bewegen.

Maar deze belastende daad vindt dus geen enkel excuus in resultaat, om met Machiavelli te spreken.Het doel heiligt de middelen. Deze niet van Machiavelli afkomstige woorden hangen tegenwoordig als tegeltje aan de muur bij dit stadsbestuur. Wat heeft dit tegeltje, met nog 586 dagen voor de opening van de Floriade, nog meer voor de stad in petto? We gaan het zien en voelen, maar Almere verdient beter!

Geschreven door