De Roepie Roepie vogel duikt ook op in Almere ! | Column Johan de Leeuw

We weten het allemaal. In 2022 opent de Florida en u weet ook dat wij als APOPA tegen de financiering van dat evenement zijn door de gemeente Almere.

Maar als het toch door gaat voelen wij een plicht om kansen te benutten om de Floriade beter te maken. Om die reden deden wij nu twee voorstellen om het innoverende karakter op te poetsen die weinig of geen kosten met zich mee brachten. Tot heden komt innovatie er bekaaid van af of je moet vinden dat bomen met de wortels in de grond moeten staan.

Het idee was om het OV tussen de NS en het Floriade terrein geheel op Waterstof te laten plaatsvinden en om een Waterstof Tankstation bij de Floriade langs de A6 te laten bouwen.

Dat laatste heeft gelijk het voordeel dat de waterstofauto’s die al in Almere rijden niet meer naar Den Haag hoeven om te tanken. Maar toen kwam de PVV. Nee hoor dat is veel te duur. Kost wel 1,5 miljoen en Waterstofbussen zijn 4x zo duur.. Het CDA, geen Waterstof want de toekomst is elektrisch. Als klapstuk kwam de VVD wethouder die de raadsleden zonder kennis van zaken gewoon na toeterde. Roepie Roepie. Ook geen kennis van zaken dus.

Helaas voor hun, helemaal mispoes. Shell en Total willen best investeren in een tankstation en Keolis heeft al waterstofbussen.

https://www.ovpro.nl/bus/2020/05/13/waterstofbussen-van-keolis-presenteren-goed/?fbclid=IwAR397R3w4sBwzZ_380YdNqQIJmJSzN2fY5NzqLt9NFgBR5A8BBmtdOF81uU&gdpr=accept

Dus kosten voor de gemeente? € 0,00.

Hamvraag is nu? Wat moeten wij met een gemeente bestuur wat bewust de Floriade tegenwerkt , geen kennis heeft van grote ontwikkelingen en wel miljoenen uitgeeft aan iets. Ja aan wat? En lief CDA, Waterstof rijden is Elektrisch rijden en neem vooral kennis van de link Wethouder en leer dat Waterstofbussen niet 4x zo duur zijn en dat Waterstof iets van vandaag en morgen is.

En wat doe je als eerlijke partij die ondanks alles zijn best wil doen nog iets van de Floriade te redden?  De boel de boel laten zit niet in mijn aard.

Geschreven door