Briefje van de Nestor | Column Johan de Leeuw

De Nestor maakt zich grote zorgen!

Donderdag 12 jan. Is het zo ver. De raad komt van reces terug en kan gelijk aan de slag. Op de agenda staat een gesprek met de Weerwater BV.

APOPA en de PVV hebben daarom gevraagd want het is toch wel heel vreemd dat er een conflict ontstaat  over het bijbouwen boven afspraak van woningen op het floriade terrein. Zeker als u bedenkt dat de raad er nadrukkelijk om gevraagd heeft dat te onderzoeken.

Sommige partijen maken zich steeds meer zorgen over de woningnood en daar hoort APOPA zeker bij.

Ik maak me nog meer zorgen nadat ik vandaag de burgemeester van Amsterdam op Buitenhof zag met een analyse over de samenhang tussen gezondheid, jeugdcriminaliteit en de woningnood. Zij maakt zich oprecht zorgen over geldgebrek in de jeugdzorg, criminaliteitsbestrijding en gezondheid. Ook het chronisch tekort aan agenten speelt een grote rol.

Er is dus een samenhang tussen criminaliteit en woningnood.

Nu vertelt zij natuurlijk niets nieuws maar ik stel wel vast dat onze Haagse partijen niet met oplossingen komen. Den Haag lijkt wel een zwart gat. Je stopt er wat in en je ziet er nimmer iets van terug.

Een ander punt waren de te kleine woningen. Ook die tasten de gezondheid aan en zijn er verantwoordelijk voor dat dat de jeugdcriminaliteit harder en harder wordt. Bovendien kunnen kinderen niet rustig hun huiswerk maken en kiezen dan voor de straat.

Nu is dit geen groot nieuws. Dit alles is reeds decennia bekent. Maar wist u dat Weerwater BV kippenhokken wil bouwen van 50M2. Het zijn sociale huurwoningen. Tja sociale huurwoningen die een asociale wereld creëren.

Waarom doet men dat, nou simpel, alles draait om geld. Grond veel te duur , bouwen veel te duur en ja natuurlijk de winst. Die moet natuurlijk omlaag.

We hebben dus een wereld gecreëerd die zichzelf aan het cancelen is.

De oorzaak hier voor ligt besloten in onze vorm van democratie. In feite is onze democratie een meerderheid en partij dictatuur.

Johan de Leeuw is fractievoorzitter van APOPA in de gemeenteraad van Almere

Geschreven door