BIJ1 snapt het beter dan Kaag, Rutte en Klaver | Column Johan de Leeuw

Het is zaterdag, even lekker luisteren naar onze opperstalmeesters van het ADW. Die hebben een ontmoeting met de voorvrouw van BIJ1. (kunt u nu ook via Omroep Almere beluisteren)

Leuk gesprek soms nog wat onervaren maar super van begrip. Zij stelt dat je in de politiek moet verbinden en moet samenwerken. Het is duidelijk een vrouwenstem maar het is of ik mezelf hoor praten. Net als APOPA zijn ook zij voor een raad breed college. Heerlijk.

Dus ik lekker in mijn luie stoel met een bruin drankje nagenieten. Ik dacht he dat kan een leuke aanwinst zijn voor Almere.

Maar helaas, wammmmm daar kwam de klap. Wat blijkt, Den Haag bemoeit zich er weer mee en roept op om de PVV en FvD uit te sluiten. Nou dacht ik gelijk, daar gaat onze droom. Want lieve mensen, de Almeerse VVD, GL en D66 zijn brave volgers van Haags beleid. Het zijn typisch de partijen zonder Almeers beleid en vazal van de orakels in Den Haag.

Ik noem ze wel eens “de anti democraten “.

Beste Haagse partijen uit Almere, pas op, het kon 16 maart wel eens bijltjesdag worden. In ieder geval sluit ik het uit dat de huidige coalitie voortgezet kan worden. En uitsluiten voordat de kiezer heeft gesproken is een doodzonde. In ieder geval doet APOPA dat niet. Pas nadat de kiezer heeft gesproken zal APOPA zijn stellingen betrekken en ik hoop vurig dat we het idee van coalitie en oppositie definitief tot de gedachten van de vorige eeuw verklaren.

Partijen die uitsluiten zijn dragers van polarisatie en ongelijkheid. Dat past niet in de moderne democratie van APOPA.

Met APOPA is Thorbecke van nieuw elan voorzien en moeten de Haagse partijen naar de helling vanwege achterstallig onderhoud.

Alleen het simpele feit dat jullie niet zo goed kunnen debatteren als Wilders is geen reden voor uitsluiting.

En Forum? Tja er zitten wel enkele Spaanse vruchten bij die soms kletsen als een dronken Aardbij. Juist die mensen moeten geholpen worden en juist die mensen moet je niet uitsluiten. Trek ze er maar bij en laat ze inzien dat de wereld niet geholpen is met onzin maar staat te wachten op goed leiderschap. Daar zijn zij nog wat jong voor.

Geschreven door