De Nestor voelt zich appelig | Column Johan de Leeuw

Deze keer was het lastig. Er gebeurt van alles en alles tegelijk in één column is echt te veel van het goede.

Om die reden pak ik maar eens het rapport over het Groningse gas.

Er speelt namelijk net zo iets in heel Nederland maar op een veel grotere schaal. Dan gaat het over de warmte transitie.

Er zijn op dit punt natuurlijk een paar hoog gespecialiseerde ambtenaren maar net als bij het Gronings gas werpen die een rookgordijn op en creëren ze een wonderlijk taalgebruik zodat niemand snapt wat er werkelijk aan de hand is. Intussen verdwijnen er Honderden miljoenen aan belasting geld naar investeerders die vaak in het buitenland zitten. Het is ze zelfs gelukt om windmolens als groen aan te merken terwijl die zelfde molens kanker, hart falende en Parkinson verwekkende stoffen de polder in te blazen. Die stof heet Bisfonol-2 en is afkomstig van rotorbladen.

Dit is volgens gegevens van het Waterschap al sinds 2017 bekent! Wist u dit? Ik niet en reeds toen zat ik in de raad. Geen enkele overheidsinstantie sloeg alarm. Vanmorgen vroeg ik mezelf af, Stel, Johan als jij minister was wat zou jij hebben gedaan? Nou simpel, de volksgezondheid ( het hoogste goed) is in het geding. Dus ik zet voorlopig alle windmolens stil. Dat is toch ook wat, windmolens blijken niet groen maar inktzwart.

De groentjes onder ons zullen zeggen, ja hola en 2030 dan? Ik zeg dan, tja domme pech maar dat had je toch niet gehaald. Versnel de Waterstof opwekking en dat is nog goedkoper ook.

Ook met warmtepompen speelt zoiets. De fabricage van warmtepompen blijkt inktzwart en het gebruik is duur en veroorzaakt meer dan 100 miljard aan kosten op het elektriciteit net. Nu denken de groentjes, ja hallo hoe moet dat dan verder? Wederom is het antwoord, Waterstof. Ons leidingnet is geschikt voor Waterstof en inmiddels zijn de eerste huizen aangesloten.  ( zie de link) Een huis aansluiten en bedienen met een warmtepomp kost gemiddeld € 35.000 aan extra of stichtingskosten en een huis aansluiten op Waterstof ligt onder de € 4000,-

Hoe kan dit gebeuren? Lees het rapport over het oppompen van het Groningse gas. Daarin staat precies vermeld hoe dit hoe het met Nederland is gesteld.

Er is veel te weinig kennis van zaken bij de overheid. Dat is niet verwonderlijk want het is een zwaar technisch onderwerp en als je politicologie hebt gestudeerd dan weet je in principe nog niets van de grote boze buitenwereld. In die wereld worden politici continue gebruikt om besluiten te nemen die belangengroepen dienen maar het volk wat zij vertegenwoordigen? Ho maar, die zijn er om te betalen. En zo stegen ook de belastingen in Almere.

Kijk maar naar uw WOZ aanslag. U zult zeggen; ze hadden beloofd de belastingen niet te verhogen! Dat klopt. Maar ja al die Almeerse z.g. bestuurders zijn toch besmet met de Rutte ziekte, Beloven doe je voor de verkiezingen en we doen het anders na de verkiezingen.

Enige tijd geleden werd een avond warmtetransitie georganiseerd in Haven. Daar werd het weer eens duidelijk. Praten lukt maar kennis ho maar. En zeker geen actuele kennis.

Zonde van die avond. U werd consequent op het verkeerde en dure been gezet. Ik zou zeggen, doe dat eens over!

Wereldprimeur: eerste woningen verwarmd met waterstof via bestaand aardgasnet (msn.com)

Johan de Leeuw is fractievoorzitter van APOPA

Geschreven door