Het eindspel begint | Column Johan de Leeuw

Nu is er een gedeeltelijke zonsverduistering en wat denk je.. De NUTS voorziening voor stroom is in gevaar. Een vermogen zo groot als het totale vermogen van Amsterdam valt weg dank zij de Groene jongens.

Wie zijn dat> GL , D66 en de PvdD en de SP die meeliften. Gelukkig is er nog een oplossing. We zorgen dat de centrales op kool, gas en kernenergie bijschakelen en u kunt weer lekker douchen. Nog zo iets. De subsidie voor  Bio centrales stop en dan doel ik op die centrales die vragen om hout verbranding en zorgen voor ontbossing. Ook zo’n briljant idee van de groene wappies. Ieder normaal denkend mens snapt dat dat foute boel is maar ja de term Wappie duid niet op normaal. (het busje komt zo)

Inmiddels is er voor miljarden aan gemeenschapsgeld besteed aan klinkklare onzin maar openlijk toegeven? Ho maar. Leuk om te weten; mijn buurman heeft een windmolen op zijn dak en had net een boiler laten plaatsen die afhankelijk is van groene stroom. O je, het waait al drie dagen niet en nu? Hij ziet zo groen als de Hulk en ruikt ook zo. (niet mijn naaste buurman)

De moraal van dit verhaal; Wind en Zonne energie zijn niet te managen en dus niet geschikt als NUTS voorziening. O ja er zijn ook wappies die beweren dat de mens geen effect heeft op de CO2 uitstoot. Nou dat hebben we wel degelijk al was het maar dat elk mens jaarlijks 365 KG CO2 uitstoot. Vermenigvuldig dat eens met 7 miljard. Tja dat gaat zo met zoogdieren.

Willen we echt scoren met CO2 besparen, plan dan op Waterstof voor de korte en lange termijn en Kernenergie voor de langere termijn en Gas centrales voor de korte termijn. Stop met kolen centrales en bouw ze om naar Gas. Voor Waterstof is geen groene energie noodzakelijk maar energie en dat mag groen zijn. Laat je niet foppen. Er is geen enkel NUTS stopcontact waar groene stroom uit komt en we moeten betaalbare meters maken. Daar snappen groen partijen niets van. Daar duizelt het van de kleurtjes .

Luisteren we naar de wappies? Tel even mee. 300miljard voor isolatie van 7.000.000 huizen, 102 miljard voor aanpassen bestaand elektriciteit net. Enorme afschrijving op bestaande structuren zoals het bestaande gasnet en centrales. We komen inderdaad op bedragen in de richting van 1000 miljard. Het gaat hier nu even over de particuliere aansluitingen. Er is ook nog zo iets als het bedrijfsleven. Die werken met extra hoge temperaturen en dat lukt niet elektrisch. Daar is gas voor nodig en Waterstof is gas. Komt dat even mooi uit.

En wie gaat dat betalen? Ik weet het maar u ook wel en wat krijgen we terug? Een instabiele NUTS voorziening en enorme bedragen die uit onze welvaart getrokken worden. Durft u als ouderen dat onze jeugd aan te doen? Ouderen moeten zorgen voor de toekomst van de jeugd en die ligt niet in het bang maken voor  de noodtoestand voor het klimaat van de gemeente Almere maar voor het gezamenlijk ontwikkelen van de Waterstof economie.

Procederen tegen Shell helpt ons niet verder. Klinkt stoer maar de milieubeweging heeft gefaald. We hebben bedrijven als Shell nodig om Nederland een hoofdrol te laten spelen in de Waterstof economie.

Er liggen in Almere kansen om een hoofdrol te gaan spelen op de draaischijf van Waterstof distributie in de polder. Wat doet ons college tot heden ???? Helemaal niets. Oorzaak? Nee niet drank maar wel de rolverdeling tussen ambtenarij, college, en raad. De groene partijen falen aan alle kanten.

Maar er staat iets te gebeuren. De economie is stokpaardje van de VVD. De burger meer het stokpaardje van APOPA, Leefbaar en SP. Die vier hebben het idee om 17 juni een ronde tafel te organiseren in de Politieke markt..  Die ronde tafel gaat over de warmte transitie en de zoektocht naar CO2 besparing en toegankelijkheid voor iedereen op basis van gelijkwaardigheid.

Groen is niet altijd beter!

Geschreven door