Oefening in omdenken | Column Tjeerd Herrema

Je zou met de stijging van het aantal Covid-19 besmettingen en de winter op komst een nationale campagne immuunsysteem versterken verwachten. Zeker voor wie het grote gevolgen kan hebben. Immers alles wat ons bijzondere lichaam zelf kan is de beste gezondheidszorg. En was bescherming van de zwaksten niet één van de doelen van het Kabinetsbeleid?

Maar nee, er is al weken alleen een speciale campagne voor jongeren aangekondigd om zich beter aan de regels te houden. Tegen de tijd dat die klaar is zitten we allang in een volgende fase. Nog geen woord heb ik Hugo de Jonge, Minister van Volksgezondheid notabene, over versterken van ons eigen immuunsysteem horen spreken en dat we die nu even een stevige boost moeten geven. Als van die inmiddels miljarden die nu over de tafel vliegen een deel gestoken zou worden om iedereen zeg boven de 60 het immuunsysteem te versterken? Dat levert niet alleen een bijdrage in het coronagevecht maar ook veel bijvangst in het voorkomen van andere klachten en daarmee besparingen en minder druk op de gezondheidszorg. Voorkomen is beter dan genezen, wie kent deze wijsheid nog in Den Haag.

Geschreven door