De Roepie Roepie vogel duikt ook op in Almere ! deel 2

Hoe kan het dat een college de raad op een verkeerd been zet?

Ik schreef reeds eerder over mijn beleving met het idee om waterstofbussen in te zetten voor OV tussen NS en de Floriade. Dat was te duur. Waterstofbussen kosten 4x zo duur aldus de wethouder die braaf de PVV na toeterde. Maar ons wetenschappelijk bureau staat voor niets en dook in deze zaak en wat bleek. Dat vervoer was al lang vergund aan Keolis.

Dus de wethouder had moeten zeggen; meneer de Leeuw het is een leuk idee maar wij hebben hierover al lang afgesproken dat Keolis dit voor ons gaat doen. Dat ruikt naar ouderwetse diesel. Op dat moment werd de hele raad in de maling genomen. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. De gang van zaken in de vergadering wordt volledig in de wielen gereden en de burger is weer eens de dupe.

Maar er speelt nog iets. Meer dan eens komt de VVD met moties die het college oproeppen om Almeerse ondernemer in te schakelen. Zeker nu de verkiezingen er aan zitten te komen buitelen partijen over elkaar heen met lieve moties. Ik heb telkens voor die moties van de VVD gestemd. Ook voor het vervoer tussen de NS en de Floriade schreef een Almeerse onderneming in met bussen die rijden op schone diesel.

Maar nee, vergeet het maar. Keolis was al in beeld. Nou VVD, jullie lezen dit en springen nu vast uit je panty. Ale je als Almeerse ondernemer een graantje mee wil pikken moet je dat doen vanuit een vestiging buiten Almere of in het buitenland. Daar helpt geen lieve motie aan. Dit had toch prachtig door een Almeerse onderneming uitgevoerd kunnen worden?

Geschreven door