Ons college is het padje kwijt. Mooier kan ik het niet maken. | Column Johan de Leeuw

2 weken terug kwam er een dingetje in de raad over tijdelijke woningbouw om de gigantische woningnood te bestrijden. Onze bouwpastoor had een stapel problemen verzameld die zo groot was dat het werkelijk ongeloofwaardig over kwam. Maar de man is welbespraakt en de raadsleden van de coalitie zijn al maanden geleden bij de bedrijfsarts geweest om de ruggengraat te laten verwijderen.

Zij spelen bijna elke donderdag het oud Hollands spelletje “wethoudertje leggen lekker niets zeggen”

Het belangrijkste argument was dat tijdelijke woningbouw net zo veel tijd neemt als permanente bouw.

Zelfs de PvdA slikte dat. Dat bevreemde mij ernstig want in ben gewend aan een PvdA fractie met veel kennis over woningbouw.

Nu heeft de PvdA een tijdje in dit college gezeten. Zouden zij ook bij de bedrijfsarts langs geweest zijn? Ik weet het niet maar hun instemmen met de bouwpastoor heeft ons zeker minimaal 1000 woningen gekost.

Maar o jee , daar is de gemeente Amsterdam. Die gaan snel 3000 tijdelijke woningen bouwen want dat kan veel sneller dan permanente bouw. Want, zo zegt Amsterdam, de huidige woningnaad is onze ergste vijand.

Nu blijkt maar weer dat als je wethouder in Almere wil worden dat je dan eerst een stage jaar in Amsterdam moet doorbrengen. In ieder geval heeft onze bouwpastoor zich laten inpakken door de ambtenaren.

Maar wat veel erger is is dat de raadsleden van de coalitie dit pikken. Wordt toch eens wakker mannen en vrouwen of vrouwen laat eens zien dat jullie er heel anders over denken dan die mannen die alles maar voor zoete koek slikken.

Laat eens zien dat jullie volksvertegenwoordiger zijn en geen partijbons die als enige taak heeft de wethouder af te dekken.

Als een welhouder onzin kletst dan moet de raad breed in het geweer komen. De enorme woningnood rechtvaardigt dit ruimschoots.

Geschreven door