De Nestor ontdekt dat de Morgenstond geen goud in de mond heeft | Column Johan de Leeuw

Waar keek ik naar de afgelopen donderdag?

De Nestor was er klaar voor. Het zou een mooi debat kunnen worden tussen Erik Theunissen PvdA en Jurgen Morgenstond VVD

Het punt van Erik was “er moeten meer goedkope woningen in Almere gebouwd worden”. En gelijk heeft hij. We lopen jaren achter en het is de basis van veel gedoe zoals problemen met de jeugd en de VVD heeft het constant over veiligheid dus ik dacht “dat wordt een makkie” De ene partij heeft een probleem en de andere partij heeft de oplossing en dan onder voorzitterschap van kanjer Hein is dit debat binnen een minuut beslecht.

Edoch, hoe fout kan de Nestor het inschatten. O ja Erik bracht zijn punt helder en duidelijk maar de morgenstond had beslist geen goud in de mond. Ook later bij de interrupties van andere raadsleden bakte hij er niets  van. De morgenstond gaf structureer geen antwoord op welke vraag dan ook. Is dit onkunde? Nee dat denk ik niet. Het is al langer een VVD probleem dat ze veel hebben leren praten en tegelijk niets zeggen. Ik denk dat de morgenstond iets anders dan goud in de mond heeft gekregen. Dat verzorgt de bedrijfsarts van de VVD. Bij sommige partijen wordt de ruggengraat weggehaald en bij de VVD wordt iets in de mond gebracht. Ik denk meelwormen dan kunnen ze met meel in de mond praten en het verhaal wordt Hygrofhilapolykletsima.

Ok u weet het nu, de Morgenstond heeft voortaan meel in de mond.

Ik kies de zijde van Erik en wel hierom; een kind wat dit jaar geboren wordt is op heden pas na 30 jaar aan een woning toe. Dit dankzij de woningramp. Stel, de moeder is nu 40j dan is die moeder 70j als haar kind het huis verlaat. Ik vind dat onbestaanbaar.

Tot slot de roos en de brandnetel.

Op dit moment is er geen enkele kans voor jongeren om een woning te huren. Het aantal daklozen groeit, criminaliteit en schooluitval zijn een probleem en de VVD werkt niet samen met de raad aan een oplossing. Er is ook nevenschade bij de wethouders de Jonge en Bos.

Jonge mensen verdwijnen uit de stad en juist op hun beleidsterrein zijn jonge mensen nodig. Ik geef beide wethouders deze week de Roos van APOPA. Ondanks de tegenwerking van de VVD proberen zij vol te houden. Maar ook Erik verdient deze week een roos. De jonge man vertoonde lef.

En dan de brandnetel. Ik ga vragen of de dames in Oosterwold Brandnetelsoep willen maken voor de heer Morgenstond. Mogelijk helpt dat tegen meelworm. Dan krijgt de heer Morgenstond weer goud in de mond.

Maar deze week is er een tweede brandnetel. Die gaat naar de SP. In het hele debat over meer betaalbare woningen kwamen zij niet voor. Als bange rechtse vogeltjes zaten zij op hun tak en lieten zij hun achterban in de kou staan. Geen woord kwam er over de lippen terwijl het debat ging over hun corebusiness. De sociale woningbouw. Tja, je moet er wat voor over hebben om de morgenstond te mogen dienen.

Geschreven door