Rutte 3 in de verlenging naar Rutte 4 | Column Johan de Leeuw

Ik neem aan dat u ook het regeerakkoord hebt bekeken. Mijn conclusie is dat Rutte 4 gewoon een Rutte 3 is want ik zie geen wijzigingen en correctie van eerder aangerichte schade.

Het minimum loon gaat omhoog. LACHEN! Ja hoor € 1,- per uur. Loont de moeite niet. Zou 20% moeten zijn.

En dan het bedrag voor de warmtetransitie. 7 miljoen huizen ontgassen kost om en nabij 300 miljard. Niet het bedrag wat Rutte 4 opvoert tenzij we overstappen op Waterstof. Maar dat willen ze ook niet. Men wil naar hybride. Dat betekent gas en elektra met behulp van warmtepompen. Dat wordt dus een lagere gasrekening en een hogere elektra rekening maar niet ontgassen. De CO2 uitstoot vermindert iets maar marginaal.

Maar het grootste schandaal is dat de ouderen geen enkele aanpassing krijgen in de AOW. Men ontkoppeld even de AOW van het minimum loon. Wat betekent dat voor onze stad? Zou GL nu uit de panty springen? Vast niet. Die zijn tevreden met een plaats in het college en het beleid? Ach, we zitten in het college en mogen mee spelen met de grote jongens. Beleid maakt het alleen maar lastig.

GL kan het maar niet uit de mond krijgen. Men gaat kritiekloos door het leven. De regering en ons college doen het goed en onze wethouder is het toonbeeld van deskundigheid en ijver. Nou druk is hij… met uitleggen dat er veel fout gaat en dat de Floriade in gevaar is. Maar slaap gerust want er gaan ook dingen goed. Hij doelt vast op de hoge salarissen die net voor kerst worden uitbetaald.

Ik vergelijk het met een politiek circus. Circus Graai en Tuinniet.

Ik was trouwens met stomheid geslagen afgelopen donderdag. De wethouder zegt “de Floriade is in gevaar “ en de coalitie partijen zeggen “wij vertrouwen er op dat het een groot feest wordt “ Echt waar, zo ging dat. Beste burger denk even na. Daar heeft u op gestemd. Ik denk dat als de Floriade failliet gaat dat dan de coalitie een groot feest gaat houden op de brandstapel met als titel,  “ De floriade hij is dood, lang leven de Floriade “

Overigens kwam de PvdA bij van lange tijd in coma te hebben gelegen. De heer de Jonge trof de juiste bewoordingen en nam afstand van het Circus Graai en Tuinniet.

Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

Dan nog even de PvdD. Wat is die club populistisch geworden zeg. Niet in bomen hakken maar op partijen die wat aan de enorme woningramp willen doen. Ze denken (zeggen) dat we niet mogen bouwen in het groen. Dat is nou ook wat, dan zeg je ook, je mag de woningnood niet oplossen en trouwens, wat is er nu mooier als wonen in het groen.

Geschreven door