Raadslid zijn in de gemeente Almere is geen makkie | Column Johan de Leeuw

Ik dacht, lekker rustig. Kerstreces, kalm aan en even reflecteren. Niks daar van, zo dacht ons college. Ze doen een winterslaapje dan sturen wij een Raadsvoorstel wat die schone slapers zo goedkeuren. Ik heb het hier over de raadsstukken die komende donderdag op de agenda staan. De veiligheid op de Floriade.

Het is een post die tot heden niet in de begroting voorkwam maar was aangekondigd voor goedkeuring van de raad in 2021. Het gaat hier over veel geld want beveiliging van een wereld evenement kost veel geld. En wat denkt u? Er wordt van mij verwacht dat ik ja of nee zeg tegen een document zonder dat er een financiële paragraaf bij is. Een ongedekte check dus.

Wel staat in het voorstel de afleiding dat het voor rekening komt van de Floriade BV. Tja maar wie is de enige financier van de Floriade? Juist, U, via de gemeentelijke organisatie. Er wordt dus aan mij als uw volksvertegenwoordiger gevraagd om namens u akkoord te gaan met een ongedekte check.

Ik verzoek u vriendelijk om nooit meer te stemmen op welk raadslid dan ook die dat zou doen. Nu wordt het leuk. Dat gaat betekenen dat u niet meer kunt stemmen op Leefbaar, CU, VVD, CDA en GL. Want let maar op, die gaan geruisloos akkoord. Zij zijn ook geen volksvertegenwoordiger maar kraamverzorgers van ons  jonge college. En kinderen moet je koesteren niet waar.

Geschreven door