Samen worden we een stukje armer | Column Johan de Leeuw

Ik citeer mevr. Kaag. Maar dat klopt niet! Ja, het volk wordt armer maar de rijken niet hoor. Die zien hun vermogen stijgen als een raket. Nee niet zoals die van Bezos.

De armoede in Almere reist de pan uit en wat doen de diverse partijen. Aan de armoede? Niets maar ze vluchten in een aantal gelegenheidssymptomen. Ze zorgen graag voor een gratis Tampon maar een dak boven je hoofd of dagelijks normaal eten is te ingewikkeld.

In het verleden is dit vaker gebeurt. Het Romeinse rijk ging er aan ten onder en het volk in Parijs ontketende een revolutie met enorme negatieve gevolgen. Ooit hadden we in Amsterdam het aardappeloproer.Tim Hofman stelde de vraag. Mag je stelen van de rijken als je niet te eten hebt?

Op onderstaande link kan je de uitzending bekijken.

Als je alles op de rij zet, zie je het volgende verschijnsel. Als de economie goed draait worden de rijken rijker en de armen armer. Dat is op zich merkwaardig maar het is gewoon zo door het systeem waarin we geperst zijn. Water stroomt naar het laagste punt en geld stroomt naar het hoogste punt.

Tim komt via een omweg tot JA. Dat mag en dan volgt een uitleg. Ik heb er ook eens over nagedacht.

https://www.bnnvara.nl/pakdemacht/videos/586271

Zou de burgemeester boos op mij worden als ik gewoon ja zeg? Nou dat zeg ik het anders.

Ik hoef dat niet te zeggen. Dat gaat vanzelf. Er is een samenhang tussen kleine criminaliteit en armoede. Overigens maakt de woningramp in Almere en dakloosheid ook dat de criminaliteit toeneemt.

Ik heb een vraag. Is handelen tegen de wet crimineel? En is handelen tegen de grondwet van een beëdigde persoon zoals de raad en het college crimineel? Geeft u daar eens een antwoord op. Stel nu eens dat het antwoord ja is. Dan zijn we rond want dan creëren criminelen, crimineel gedrag. Ook dat is een vorm van ondermijning. Als ik het goed zie dan stel ik vast dat de overheid de samenleving ondermijnt.  Het blijkt dus dat die dure opleidingen die we geven aan toekomstige politici niet gratis zijn maar wel voor niks.

Wat gaat de huidige raad daar aan doen? Ik kom er in een latere column bij u op terug. Dat beloof ik

Johan de Leeuw is fractievoorzitter van de lokale politieke partij APOPA

Geschreven door