De beeldvormingsmachine van de VVD draait op volle overuren.

Jarenlang en systematisch stemden zij voor het verder financieren van de Floriade. Maar o wee de publieke opinie keerde zich tegen de VVD en de scharrelaar Rutte vergat op te stappen en er komen verkiezingen aan.

Stel je voor zeg, de VVD verliest zijn machtspositie. Dat zou wat zijn! Ja goed voor Nederland en Almere maar de VVD ziet dat niet zitten. Bij de GR 2014 riep de voorvrouw van de VVD de partijen op om tegen belastingverhoging te zijn en wat deed de VVD? Zij verhoogde de gemeentebelasting aan het einde van de periode 2014 , 2018.

En u houdt het niet voor mogelijk maar bij de GR 2018 herhaalden zij dat kunstje. En bij de GR22? Jawel ze hebben een nieuw kunstje.

Geen geld meer naar de Floriade. Want de Floriade is failliet. En wat zien we nu? Allerlei gegoochel om toch nog de Floriade te financieren. Van het rijk? Nee die doen niet mee en de provincie dan? De provinciale VVD geeft geen hom en geen kuit maar gaat er eens rustig naar kijken. Lieve vrienden van de VVD, provinciaal geld is ook gemeenschapsgeld. Geen geld meer naar de Floriade betekent echt “geen belasting geld meer naar de Floriade”  Alleen al de vraag stellen zie ik als een miskenning van onze burgers en wat te denken van al die mensen die op het minimum zitten.

Ik denk dat er hier weer een potje vals wordt gespeeld. De Almeerder moet denken dat de plaatselijke VVD zich aanpast aan de publieke opinie en dat men weer VVD gaat stemmen.

Ze hebben dat natuurlijk al lang afgevinkt. Truc twee is dat er nog geen raadsvoorstel is en dat men wel vraagt om de vrije hand zodat het college zijn eigen gang kan gaan zonder bemoeienis van de raad.

Wat een geweldig plan. VVD met zijn valse beeldvorming en aan de achterdeur de verdere financiering indirect goedkeuren. Als Poetin dit hoort krijgt de VVD een Platina Loekie van hem. Zo’n goeie had hij nog niet gehad.

Maar nu u belastingbetaler! Trapt u hier in bij de GR22.

Laten we per 1 maart maar beginnen met bouwen van de Hortus want dit komt niet meer goed. Al was het alleen maar omdat de vergunningen nog steeds niet rond zijn.

Wist u dat het inmiddels al aardig naar de 200 miljoen toe gaat. Wat hadden we daar allemaal mee kunnen doen.

Geschreven door