Meer vrouwen in de politiek? | Column Johan de Leeuw

Maar waarom eigenlijk? Nou simpel ongeveer de helft van de mensheid is vrouw dus hoort 50% van het perspectief door de vrouw te worden ingevuld. Ok, dat klinkt goed maar er zijn meer groepen. Als voorbeeld de ouderen. Die zijn met 50PLUS verdwenen uit de kamer. Oeps dat betekent dat ook het perspectief van de ouderen is verdwenen.

Daar moet OPA maar eens goed over nadenken. Laten we eens inzomen en met vrouwen beginnen. De verkenners, tja 100% vrouwen. Te mooi om waar te zijn.

Ik vraag wel eens aan vrouwen, wat vinden jullie nu wat de meerwaarde is van de vrouw in de politiek. Steevast is het antwoord, wij vrouwen zijn anders en onze vrouwelijke natuur is veel meer assertief, meer compassie en meer zorgzaam ingesteld en dat missen mannen te veel.

Ok, ik kan mij daar wat bij voortellen. Zorg ligt vrouwen nu eenmaal beter dan mannen. Althans gemiddeld. Maar wat bleek, niet de zorg voor Pieter. Dat was meer, voor Pieter gaan wij wel even zorgen. Heeft u de nuance?

En dan nu de verkenners. Is dit het nu? Zet twee vrouwen neer en alles loopt fout. Ik ken nog twee vrouwen in de top. De premier van Finland en die van Nieuw Zeeland en die doen het geweldig.

Wat is het verschil? Deze dames in die landen hebben veel mannen om zich heen ter ondersteuning denk ik. Was dat de fout bij de verkenners? Niet helemaal, beide hebben een VVD achtergrond en dat vormt je. Het maakt je minder zorgzaam.

Nu de ouderen en jongeren. De tweede kamer is het hoogste bestuursorgaan. Althans , zou het moeten zijn. De afgelopen jaren waren Pieter en Renske de enige echte volksvertegenwoordigers. En de rest dan? Die maakte ruzie of waren lid.

Maar ja dat houdt in dat er hoogopgeleiden, jongeren en ouderen en ook lager opgeleiden in die kamer moeten zitten. Welnu , onderzoek de lijst en vind uit dat dit niet het geval is. Er zitten zelfs kinderen in. De jongeren zijn uitstekend vertegenwoordigd en hoe ga je dan in hemels naam die dames en heren controleren in de regering. Ee mislukt project dus. Die broekies hebben geen enkele levenservaring. Ze zijn alleen maar hoogopgeleid maar daar win je de wedstrijd niet mee.

Maar misschien kunnen we legodozen naar de tweede kamer sturen dan hebben ze wat te doen.

Geschreven door