Verkiezingen zijn tegenwoordig oorlog en zitten vol deceptie | Column Johan de Leeuw

Denk hier eens over na? Ze zeggen links is weg gevaagd.  Als ze de partijen bedoelen dan klopt dat. Maar partijen zijn onbelangrijk. Het gaat over mensen en als je dan telt…dan zie je iets anders.

De VVD en D66 lieten blijken dat zij linkse thema’s oppakken. Voorbeeld, o.a. de ongelijkheid , klimaat en het minimum loon. Dat betekent dat de VVD stemmers roze zijn en met D66 linkse partijen zijn geworden.

Links Nederland heeft zich verdeelt over veel meer dan de traditionele partijen als GL. PvdA, PvdD en SP. Er blijft maar een handje vol rechts over. Een deeltje van de VVD, JA21 en een deel Forum. In feite is links groter dan ooit.

Het is dus puur de leiding van traditioneel links die faalde. Voorbeeld; de PvdA lijsttrekker loopt helemaal warm voor vrouwen belangen. Maar is dat nu het grote item van het Nederland van vandaag. Dacht het niet. Samengaan van links helpt ook niet. Samengaan moet je nooit doen op een dieptepunt maar op een hoogtepunt. Les 2 in het bedrijfsleven. Nu samengaan betekent 10 zetels voor de samenwerking van links.

Nee je moet rechts kannibaliseren. Hoe doe je dat. Kijk goed naar de VVD. Neem in je verkiezingsretoriek rechtse dingen op. Veiligheid en orde. Islam en niet inburgeren maar assimileren. Geen groot Europa maar een Rutte Europa.

Nu zal links zeggen, ja maar wij willen zorgen voor vluchtelingen. Dat snap ik maar voor de verkiezingen even niet. Dat doe je na de verkiezingen net als Rutte de minimum lonen nauwelijks zal verhogen. En GL moet duidelijk zeggen dat kernenergie wel goed bekeken moet worden en belasting niet verhogen voor de bedrijven. Na de verkiezingen verdubbel je die belasting net als de VVD de uitkeringen niet zal verhogen.

Ouderen hebben een breed perspectief op het verleden en ze zijn nu niet meer vertegenwoordigd in de Nederlandse politiek.

60 nieuwe Kamerleden en geen ouderen. Weg al die levenservaring. Wie neemt het nu nog op voor het welzijn van jongeren, hun pensioenen en ga zo maar door. 50PLUS is dood lang leven 50PLUS.

Niet in  Almere. Daar is APOPA. Het Anker voor ouderen en de gids voor jongeren. Er zijn diverse gemeenten met OPA clubs. Is het tijd voor OPA?

Geloof me, die jongelui van VVD, GL en D66 bakken er niets van. !!! Kijk maar naar de Floriade

Geschreven door