Briefje van de Nestor over de dictatuur van de Minderheid | Column Johan de Leeuw

Ja echt waar, in Almere kan dat. Enige weken geleden schreef ik over de dictatuur van de meerderheid nu iets over die andere dictatuur.

Stel, je bent een kleine partij met sektarische standpunten. Tegen sportvissen, geen frietkraam, geen kroket en dat soort zaken. En natuurlijk, parkeren buiten de stad. Inclusiviteit is alleen voor partijgenoten maar de ouderen kunnen barsten. Opa mag zijn hengeltje wegdoen of aan een onveilige waterkant gaan zitten maar die mooie visplekken pakken wij van ze af. Dat opa mogelijk met scootmobiel en al in de plomp valt is zijn probleem. Wij zijn voor dieren en niet voor mensen. En dat maakt een dergelijk clubje sektarisch.

Geen oog voor de wereld maar het najagen van een wereld die nooit haalbaar zal worden. Een ander punt is het ontbreken van inzicht en technische kennis. We willen graag dat de wereld groener wordt. Dat wil ik ook maar tot heden levert de PvdD geen enkele positieve bijdrage aan de vergroening. Ze leunen op de partij doctrines maar niet over Almere en wat Almere moet doen om betaalbaar een nieuwe Nutsvoorziening voor stroom en warmte op te bouwen. Met windmolens en zonneweiden gaan we dat niet redden. Die zijn te veel aan de grillen van de natuur onderhavig en dus niet betrouwbaar als Nutsvoorziening.

Een bestaande woning geschikt maken voor de warmtepomp kost gemiddeld € 35.000.-. Met 7 mio woningen is dat bijna 250 miljard.

Niet doen dus. Overgaan op Waterstof kost max. 4.000,- per woning. En bij het vervangen van de branders is men een paar 100 Euro armer.

Daar wil men gewoon niets van horen want zij zijn van de dieren.

Een dergelijke club krijgt natuurlijk nimmer veel stemmers om ze aan een meerderheid te helpen. Nou toch wel. Men wringt zich in een meerderheid coalitie en opa is de klos. Nu ontstaat een situatie die geen partij wil maar toch moet slikken via een onderhandeling. En zie daar, de minderheid dictatuur is geboren

In Almere hebben we nu te maken met 2 dictaturen. Dat komt er van als je in de oude Haagse stijl gaat formeren en partijen uitsluit.

En wie is ontevreden? Nou u. U bent de klos. Zij zitten er niet voor u maar voor hun partij.

Het laatste nieuws: De PvdD wil dat alle konijnenholletjes een aansluiting krijgen op de stadsverwarming. Het budget zit verborgen in de begroting van 2023

Johan de Leeuw is fractievoorzitter van APOPA

Geschreven door