De wethouder sport dacht, laat ik eens wat doen | Column Johan de Leeuw

Hij hoorde van Pedalecs. Weet u wat dat is? Nou het is een ding met het uiterlijk van een fiets en een innerlijk van snelverkeer. Ze moeten dan ook op de rijbaan voor snelverkeer.

Want ja, we mogen niet oordelen op het uiterlijk dat weet u en dus telt het innerlijk. Ze kunnen 45 KM en meer en er bestaan mogelijkheden voor opvoeren. En zo wordt het beeld verstoord op de rijbaan voor snelverkeer.

Maar ja, snelverkeer is snelverkeer. Maar wat deed die slimme wethouder. Die dacht, ach ik heb nog een rijbaantje over voor langzaam verkeer. U weet wel, het fietspadennetwerk van Almere. Eén van de parels van Almere. En nu is ons snelle college bezig om de raad voor te stellen ook deze parel de das om te doen en die Pedalecs te gaan gedogen op het pad van langzaam verkeer. Ja, echt waar. Denkt u a.u.b. even na; de rijbaan met kinderfietsjes, moeders met kinderen achterop, bakfietsen met kinderen, ouderen die rustig een ommetje willen fietsen, rolstoelen en Scootmobielen waar mensen die slecht ter been zijn hun boodschappen mee gaan doen. O ja, en soms zie ik ook wandelaars en mensen die hun hondje even uitlaten.

Nou lieve mensen, als deze wethouder zijn zin krijgt is het gedaan met de parel van Almere. Zie je in de verte een fiets en floep, hij staat naast je (als je geluk hebt) Ik ken inmiddels mensen die er onder kwamen.

Snelverkeer op de fietspaden. Waarom doet zo’n man dat toch. Laat hij de rekensommen van de Floriade eens beter in de gaten gaan houden en een deugdelijk Cashflow berekening produceren voor de raad zodat je kan zien dat de Floriade technisch failliet is en dat er weer veel geld in het Tuinbonenparkje moet.

Had hij soms een aanval van werklust? Nou laat hem dan in een stil hoekje (kantoor van JH) op zijn handen gaan zitten wachten dat die aanval weer over is! Laat de rijbaan voor langzaam verkeer ook de rijbaan zijn zoals bedacht door de ontwerpers van Almere en maak niet wat mooi is bewust kapot!

Geschreven door