Formeren is lastig in Almere | Column Johan de Leeuw

Als dan de VVD het grootste partijtje is dan denkt men gelijk dat zij het voortouw moeten nemen bij het formeren.

Maar ja anderen clubjes sluiten sommige uit en dan zijn gelijk je handen gebonden en staat de uitkomst bijna vast. De weg naar de macht is via het wapen van de uitsluiting.

Even ruggenspraak met Jorritsma dan maar en natuurlijk, zij weet daar wel raad mee. Mama VVD stuurt iemand uit haar fractie van de 1e kamer en die Almeerse VVD wordt plotseling weer gewoon VVD. Een dergelijk persoon weet natuurlijk niets van Almere en gaat te werk als een… juist VVDer. Zijn aanpak is precies de aanpak die past bij de vorige eeuw. En wat zie je nu langzaam gebeuren, de kiezer krijgt waar hij niet voor gekozen heeft.

Ziet u het voor u? Jesse (PvdD) mag straks leiding geven aan het kappen van bomen en het bouwen van dure woningen in het groen en Hans (SP) mag de floriade steunen en bij betalen en andere megalomane projecten steunen.

Nu hoor ik u zeggen, Johan dat doen zij nooit. O nee? Nou let maar op want de macht is nader dan de idealen.

Natuurlijk komt er geen raad brede samenwerking zoals de burger wil. Stel je voor zeg, we doen eens wat de burger wil. Nou ja, u was gewaarschuwd door mij. Voor een raad brede samenwerking moet je bij APOPA zijn en niet bij Haagse partijen.

Maar ojé, daar duikt een nieuw dilemma op. Reurink in de VVD.

De fractie wil verder met Julius en de leden met Hilde. En die leden kijken eerbiedig naar hun leenheer in kasteel Overgooi. Soms denk ik wel eens dat VVD stemmers lijfeigenen zijn.

Ik zal weer eens helpen. Geef mij maar de schuld.

Beste VVD fractie; ik adviseer u afscheid te nemen van beide. Beide wethouders hebben hun doelen niet (herhaal) Niet gehaald. Op financiën is te veel geld uitgegeven aan verkeerde doelen die geen hoofdtaken zijn en er is veel te weinig gebouwd en wat er is gebouwd brengt ons niet dichter bij het oplossen van de woningnood.

En stadsontwikkeling? Hoezo stadsontwikkeling. Sexy projecten en te veel expats en daar mee explosieve huurstijging als gevolg daar van. Ontwikkelingsstoornis bij kinderen in bepaalde wijken. Er zijn plekken waar alleen Engels wordt gesproken. Ze zitten bij elkaar op de internationale school praten thuis, op school Engels en dus op straat ook. Waarom zou je ook Nederlands leren. Nog twee jaar en ze zitten elders op de wereld. Zo ontwikkel je geen stad maar een doorgangshuis.

Het is beter als de VVD zich terugtrekt op datgene waar zij goed is zijn. Ondernemen. Ik stel me voor dat de ex wethouders gezamenlijk een kraam openen waar bitterballen, bier en praatjes worden verkocht. Dat kunnen ze maar verder? Geen idee.

Het grote probleem van Almere is dat we onder de Haagse juk leven. Er is geen Almeerse VVD. Dat is beeldvorming die u moet geloven. Er is maar één VVD en dat is de NOKIA VVD.

Geschreven door