Het wordt zichtbaar! n 2015 werden Haagse taken naar de gemeente gebracht. | Column Johan de Leeuw

De gemeenten konden het veel beter. In 2014 riep ik bij de PM ( Poilitieke Markt) , ho stop niet doen want je moet de jeugdzorg eerst reorganiseren en de transitie is feitelijk een bezuiniging. De voorzitter van de VNG was ene Jorritsma. Bekent van Overgooi en het boren van gaten in de grond.

Ik was toen fractie assistent van APOPA en ja daar kan de toekomst van Almere toch niet op leunen. Maar die nieuwkomer van toen krijgt nu gelijk want het gaat fout met de jeugdzorg en wel precies op de punten die ik toen aan droeg.

Maar in Almere gaat het extra fout.!!!!

Wat is er aan de hand? Er is een partij met groene driften die op onbezonnen wijze zijn gang kan gaan. Ik heb het hier over GL. Voorheen ( ik zou zeggen ,”het Kips tijdperk”) zeer bezig als volksvertegenwoordiger maar nu meer een Kinderdagopvang voor Jan Hoek.

GL doet helemaal niets. Binnen de raad zijn groepjes aan het werk om te zoeken naar wegen voor Almere om verstandig en met het belang van de burger de transitie voor elkaar te krijgen. Ik kom GL niet tegen want ja, Jan hoek ah ja Jan Hoek. De man van de Chaos. Hij is druk met laadpalen en de auto industrie met Waterstof. En dan de Floriade? Dat gedraagt zich als een geldvampier.

Al die zaken zuigen Almere leeg en wie betaald het gelach? Nou, bv de jeugdzorg. Maar niet alleen de jeugdzorg. Ook de wijk zorg en de buurthuizen. De Schoor en het VMCA. Gevolg? Stijgende kosten in o.a. de jeugdzorg.

GL is indirect dus bezig met een politieke zelfmoord. Kan je die voorkomen? Simpel, stuur de maker van Chaos naar het Vondelpark en sluit de hekken. M.a.w. Stuur hem gewoon het bos in. Er zitten binnen de raad mensen die dit veel beter kunnen.

Geschreven door