De Nestor is nu echt even van slag | Column Johan de Leeuw

Waar keek ik naar de afgelopen twee weken?

Eerst de 1e kamer die de vinger opstak naar de grondwet. U weet wel dat dingetje van ene Thorbecke.

Dan de 2e kamer die aantoonde dat Rutte feitelijk ongeschikt is voor zijn functie maar door de Rutte bescherming brigades overeind werd gehouden.

Toen geheimzinnig gedoe in Almere rondom een motie over bouwen door alle coalitiepartijen ondertekend. We gaan bouwen? Dat had u gedacht want onze Rutte bewonderaar Julius L gaat de motie niet uitvoeren. Bouwen is onverstandig zo klonk het uit zijn mond. Dus de wethouder legt een motie in de bak met zoekgeraakte moties van de voltallige coalitie. Dat vraagt om even wakker worden.

Welk toneelstuk wordt hier gespeeld? Zoiets als in de 2e kamer waar Rutte ogenschijnlijk door zijn eigen partij onder druk gezet wordt en dan vloeibaar terug komt met een Europese deal die al weken geleden is gemaakt. En dat met uitzicht op het vallen van het kabinet en dat Rutte zich wederom kan verkopen als man die alles kan en te vertrouwen is?

Want liegen kunnen ze bij die VVD. Nu blijkt dat ook onze (nou onze) Jorritsma ook gelogen heeft rondom het Pieter schandaal.

Terug naar Almere.

Stel nu eens dat de coalitie de motie echt in stemming brengt. Dan kan het niet anders of Julius moet terug naar zijn DNB. Erg? Nee dat kan hij beter dan bouwen. Stel u voor, ik wordt bouw pastoor in Almere. Ik garandeer nog dit jaar 2000 extra woningen en volgend jaar 4000. In het najaar een deltaplan voor het oplossen van de woningnood in Almere.

Ik hoor u denken; daar krijgt die de Leeuw geen vergunning voor. Mooi wel.

Mag ik u er fijntjes op wijzen dat Almere kampioen bouwen zonder vergunning is. De hele Floriade kwam er zonder vergunning. Pas op de drempel van de opening kwam er iets wat op een vergunning lijkt. Dus die woningen komen er. Al was het alleen maar omdat de grondwet boven het gewone recht staat. Als wethouder leg je een eed af op de grondwet en dus is dat een gelopen wedstrijd.

En we hebben een fijne burgemeester (met roos) die zal me vast helpen. Wat een plezier zouden we hebben. Lekker bouwen en de mensen gelukkig maken. En ook Frouke springt een gat in de lucht. Minder of geen daklozen, een aantal woon gemeenschappen voor ouderen. En Roelie, die wordt eindelijk gelukkig. Geen onderwijzers die slaperig voor de klas staan en willen blijven want ze hebben een dak boven hun hoofd. O wethouder toch, niet slapen in je auto of in een tentje, O mensen wat zal ik genieten. Wat kan je als wethouder toch een hoop goed doen.                                                                       

 Maar potverdrie, je moet wel willen en lef hebben en vooral geen partij tijger zijn

Johan de Leeuw is fractie voorzitter van APOPA

Geschreven door