FC Almere verliest bekerduel van KFC.

In Koog a.d. Zaan heeft FC Almere in de eerste bekerwedstrijd niet voor een verrassing kunnen zorgen,de ploeg van de geplaagde trainer Charly Olf (nog steeds niet compleet) moest een 4-2 nederlaag incasseren.

Almere begon niet slecht aan dit duel en vanuit een goede organisatie kwam men beter voor de dag als voorgaande wedstrijden. KFC, een zondag tweedeklasser wist toch gebruik te maken van wat slordigheden bij de gasten maar dit leverde vooralsnog geen goals op. FC Almere kreeg ook wat mogelijkheden maar Niels van der Zaal wist niet tot scoren te komen. Later was het wel raak voor de thuisclub en wist men uit een afgeslagen hoekschop toch op 1-0 te komen. Almere-doelman Gino Smit kon een inzet vanaf het zestienmeter gebied niet onder controle krijgen en profiteerde KFC. Hierna kwam Almere wel goed terug en scoorde Mitchel Smit van afstand de gelijkmaker: 1-1. In de 32e minuut zag Almere ook nog een treffer van Niels van der Zaal afgekeurd worden wegens vermeend buitenspel. KFC wist vlak voor de rust alsnog op voorsprong te komen door slordig verdedigen bij Almere: 2-1.

Noodgedwongen wissels

De tweede helft moest Almere wisselen door blessures en dat deed de ploeg geen goed en profiteerde KFC daar uiteindelijk optimaal van (3-1 en 4-1). Bij deze 4-1 stand kreeg Jeffrey O’Brien nog twee aardige kansen maar de lat behoedde KFC voor erger. Ook Rory de Meier schoot nog op de lat en in de rebound was het Chevon Esajas die het tweede doelpunt voor Almere scoorde: 4-2. Hier bleef het bij en zal Almere komende wedstrijd tegen BFC sterker voor de dag moeten komen.

FC Almere-trainer Charly Olf zag wel dat zijn ploeg beter voor de dag kwam als de weken hiervoor, “We zijn er nog lang niet maar er komen nog een aantal wedstrijden om ons te verbeteren “ : aldus de FC Almere-coach.