Donderdag 11 november werd de dag des oordeels | Column Johan de Leeuw

Alle gewone mensen; even wakker worden!

Afgelopen donderdag stemde de raad over de begroting 2022. Op zich een mooie begroting en er blijkt uit dat Almere één van de rijkste gemeenten in Nederland is. Een behoorlijk eigen vermogen en zeer liquide. Maar er zat een addertje onder het gras. Gewoon Almere wordt door de overheid weer eens een stukje armer gemaakt.

Er was beloofd dat er geen belastingverhoging zou komen. Daarom hebben velen op de VVD gestemd natuurlijk. Maar lieve gewone mensen. Je moet altijd naar de VVD luisteren want dan weet je precies wat NIET gebeurt. U raad het; de belastingen worden verhoogd en zo wordt weer een deel van het werk van wethouder de Jonge ongedaan gemaakt door wethouder Julius. En natuurlijk wast de man zijn handen in onschuld.

Overigens, het is frappant te zien hoe de ene wethouder de andere tegenwerkt.

Wethouder de Jonge doet zo haar best de armoede aan te pakken en ja hoor daar komt de VVD de armoede vergroten. Zijn smoes? Een klassieker, het is een trendmatige verhoging! Geklets dus. Verhoging is verhoging. Althans bij APOPA. Trendmatige verhoging is geen natuurverschijnsel.

Want ja gewone mensen, u krijgt geen trendmatige verhoging. Dat is alleen weggelegd voor de hogere inkomens. (boven € 75.000,-) Die krijgen er in procenten zo veel bij dat ze de trend wel volgen. Gewoon Almere wordt dus gewoon een stukje armer!

Maar ok, niks aan de hand dacht ik. Het CDA komt voor zijn wethouder op en stemt tegen de belastingverhoging. Fout gedacht. Zij stemden voor. Sterker de hele raad stemde voor!! Maar o jee slecht één zetel nam het voor u op. En laat dat nu mijn zetel zijn. Ja echt, APOPA was de enige partij die het op nam voor de gewone mens. Voor u dus.

Serieus, ook de partijen die vertellen dat zij voor de gewone mensen opkomen, (SP, PvdA, PVV, GL, Leefbaar, CU en PvdD.) Ook zij stemden tegen onze motie om de belasting niet te verhogen. Nou gewone mens, lees dit nog eens door en schrijf het in uw dagboek.

U weet nu precies waar u niet op moet stemmen in maart 2022!

Stem nu maar op een gewone lokale partij voor gewone lokale mensen. Als APOPA u beloofd dat de belastingen niet omhoog gaan dan gaan ze niet omhoog! Dat beloof en verklaar ik.

Geschreven door