De Nestor wil bouwen maar de coalitie? Plan plan doe rustig aan | Column Johan de Leeuw

Velen zeggen dat het vertrouwen in de politiek erg laag is

Maar wat nu als het vertrouwen niet laag is maar geheel weg? Neem nou de coalitie in Almere. We hebben een fantastisch idee. O ja? welk idee? Nou lees onze motie. Oja die , nou ik las hem inmiddels 3x. Er staat dat zij op oude voet door gaan maar mooi verpakt. Heet dat niet window dressing? En wie moet die motie uitvoeren? JA ja de wethouder bouwen die er al jaren op toeziet dat hij zijn doelstelling niet haalt. O wat zijn wij blij, o wat zijn wij blij maakt u niet ongerust in onze Meijerij . In onze raadsperiode lossen wij de woningnood niet op. Sterker, we hebben weer geen toetsbaar plan maar stem op ons dan maken we een nieuwe motie die uw eigen woningnood als enige zekerheid garandeert. Nou dat geeft bestaanszekerheid en u weet, een vaste rots is uw behoud.

Intussen verdwijnen jonge mensen uit Almere omdat zij vinden dat er voor hun geen uitzicht op een toekomst is.

Gevolg; 400 leerkrachten tekort. Almere staat bovenaan de lijst met lerarentekort. Wat een sof. Als je meer dan 20.000 woningen tekort hebt wie komt er dan in vredesnaam met een plan om er 1000 extra te bouwen. Nou, uw geachte coalitie. U weet wel, die club die u in meerderheid gekozen heeft. Nou jaaaaa, de meeste bleven thuis. Ga ik het nu meemaken dat in 2026 de opkomst slechts 1% is? Dat verdienen zij wel.

Ik vraag u vriendelijk om in 2026 te stemmen op een partij die een Deltaplan gaat maken met een stip op de horizon waarin de woningnood is opgelost. Natuurlijk ik begrijp heus wel dat de VVD met Rutte en al even op vakantie gestuurd moet worden. Want met de huidige VVD geldt ; veel beloven, weinig geven doet de gek in vreugde leven. Maar u bent niet gek toch?

De motie van de week

We hebben ook weer een nieuw soort motie. Er werd gevraagd om asielzoekers niet als zondebok te zien voor de woningnood. Hoe bedenk je het!. Ik heb dat overigens van niemand gehoord dus waar komt dit vandaag?

Natuurlijk veroorzaken de asielzoekers de woningnood niet. De huidige woningramp is opgezet door Blok (VVD) Duivesteijn (PvdA)  en v Veldhoven (D66) en wordt in stand gehouden door de huidige overheid. Dus niet de asielzoekers. Die arme mensen zijn gewoon verkeerd voorgelicht door mensen met een fout verdienmodel. Wat mij betreft was die motie , hoe goed ook bedoeld, zonde van de tijd. Maar ach kwaad kan het ook niet.

Tot slot de ROOS.

Ik kan het niet laten. Wederom gaat de roos naar wethouder de jonge. Haar gedachtegoed en taalgebruik staan mij erg aan. Ook haar wijze van opereren is zeer aansprekend. Ik zie haar als lichtend voorbeeld voor ons college. Maar er is nog een roos. Onze nieuwe burgemeester doet het echt goed. Rustig en ontspannen weet hij de juiste sfeer in de raadszaal te creëren. Goed gedaan jochie!

Geschreven door