Worden uw rechten ook zo goed beschermd? | Column Johan de Leeuw

Nou dat gaat veranderen. Als de media niet jokken (en dat doen zij nooit) dan krijgt Franc WW een mooie post. Hij wordt minister van rechtsbescherming. Men moet alleen nog even vastleggen over wiens rechten het dan gaat.

Die van u of die van ons allen of is het meer minister van toedekking. Want dat was de rol van zijn voorganger Dekker. Zo konden de toeslagaffaire en de Aardgas affaire huishouden als een virus en werden velen rechteloos en dus slachtoffer. En Dekker? Hij dekte toe. Dekker was meer minister van rechtsvervolging en afbraak van ons recht systeem.

Nu ken ik Franc als een mensen mens. Dus er is een kans en ik hoop dat hij die grijpt maar ja hij moet wel opwegen tegen de partij met een geoliede beeldvormingsmachine.  De VVD. De vraag rijst nu of onze Francin staat gesteld moet worden om eerst het beleid van Dekker ongedaan te maken. Dat betekent dus dat alvorens hij gaat beschermen dat het ministerie eerst naar de kapper moet om ze minimaal de oren te wassen.

Dat tot aan de raad van staten toe want laten we eerlijk zijn. De erfenis van Dekker is een rokende puinhoop die tegen de burger is gericht.

Past het karakter van Franc daarbij? Ik heb grote twijfels. Als Franc aan mij advies zou vragen dan luide dat advies; Franc pas op. Je wordt omsingeld door Hardcore VVDers met aan het hoofd de jokkende Hollander. Een persoon met geen enkele visie en zonder actieve herinnering aan van alles wat hij fout deed. In Nederland noemen we dat een slangenkuil. Daar hoort een mensenmens niet tussen. Nederland moet eerst leren dat het type politici wat we de laatste jaren hebben gehad niet past in een samenleving als de onze was.

Nederland verdient beter en moet eerst leren wat het verschil is en dan komen mensen als Franc tot hun recht.

Ik weet het zeker, er komen betere tijden. Te beginnen in Almere?

Ik wens mijn vaste lezers een fijne jaarwisseling en een nieuwe start naar een harmonieuze samenleving toe. Kan beginnen op 16 maart in Almere

Geschreven door