Môgge Almere… | Column Ton Theunis

Waar ik jaren lang voor heb gewaarschuwd, openbaart zich nu: de Floriade is al voor de opening mislukt. Het wordt niets van wat ons werd voorgespiegeld en het kost minstens vijftien maal zoveel als ons werd verzekerd. De ruif is compleet leeg gevreten door een horde exorbitant dure directeuren en commissarissen.

En de partijen die dat tien jaar(!) hebben laten gebeuren en goedgepraat? Gelooft u ze nog? U hebt nog vertrouwen in die horde in plastic jasjes gestoken politici die opeens in uw wijken opduiken? Die met hun partytent in de stad staan te bezweren dat het om úw welzijn gaat?

Kom, Almeerder! U bent toch slimmer dan dat? U weet toch dat de PvdA in onze stad dé grote aanjager van de Floriade was? Het was hun prestigeproject. Jarenlang hebben ze er wethouders aan versleten. Nóg langer hebben ze voor iedere ‘kapitaalinjectie’ gestemd.

Er moet nu wéér € 7.100.000,- bij, want het tuinfeest van ons stadsbestuur heeft nog niet genoeg verslonden. Daarover is het (muis)stil aan de overkant. Alleen het CDA liet weten ‘dat ze het al zagen aankomen’ en dat ‘we wisten waar we aan begonnen’. Oja, dat wisten ‘we’?

Dezelfde partijen die u al jaren sprookjes vertellen, lopen dat nu weer te doen. Als anderen niet hadden opgelet en het geopenbaard, had men het nieuws het liefst nog weken verzwegen. Tot ná de verkiezingen. Ze staan in de rij om u ervan te verzekeren dat ze uw belangen zullen dienen, de VVD, D66, GroenLinks, het CDA, de ChristenUnie en Leefbaar.

In werkelijkheid zijn ze al bezig om hetzelfde ‘kunststukje’ opnieuw uit te halen. Wethouder Van Garderen moet en zal een megalomaan kunstmuseum aan ons mooie Weerwater hebben, de volgende miljoenenvreter. Daar hoort u de VVD en de rest nu even niet over.

Net zo min als over het openingsfeestje van de Floriade dat maar liefst € 550.000,- gaat kosten. Voor 3.300 genodigden, want u hoort daar niet bij. Zij wel. Partijen die de belangen van Almere zo slecht hebben behartigd en blijkbaar niets hebben geleerd, moet je onze stad niet nog verder in de financiële afgrond laten duwen.

Terwijl Almere zelf op allerlei gebieden jarenlang zwaar tekort is gedaan, blijven ze ons geld met bergen verbranden voor hun feestje. Het gaat er alleen nog maar om dat een half jaar lang de schijn wordt opgehouden van een schitterende ‘Wereldtuinbouwtentoonstelling’ die ‘Almere op de kaart zal zetten’.

En ze azen op uw stem, zodat ze door kunnen blijven gaan met hun geldverslindende projecten die de stad geen spat verder helpen. Doe er wat aan op 16 maart! Voorkom de volgende bodemloze put!

Ik ben kandidaat-raadslid voor ApOpa. Almere Partij: Onafhankelijk Politiek Actief!

Geschreven door