Waterwijk en HBOK spelen gelijk in topper (1-1)

Waterwijk heeft in de 2e klasse A de twee punten die men achter stond op koploper HBOK niet weg kunnen poetsen.Het team van Ben Vis kreeg wel mogelijkheden maar kon er maar een benutten.

HBOK kwam in dit duel al snel op voorsprong.. Binnen vijf minuten lag de bal al achter Waterwijk-doelman Gianni Hermans, eerst werd een schot nog geblokt maar Jeffrey Bok wist zijn ploeg wel op voorsprong te zetten,de inzet van Bok maakte een vreemde draai en verkeek de Waterwijk-doelman zich op de inzet die in de uiterste bovenhoek verdween.0-1.

Van slag . Waterwijk was even van slag maar herstelde zich snel en wilde via de dieptebal de voorwaartsen bereiken maar dat lukte maar mondjes maat en kreeg men ook maar weinig kansen. Vlak voor de rust kreeg de thuisclub een vrije schop die door Kreeberg via de paal over de doellijn ging. De rust ging dan ook met 0-1 in.

In het tweede bedrijf kwam Waterwijk beter het kleedlokaal uit en wist in no time tot scoren te komen, eerst was het Lesley Vlieger die de paal raakte maar de attente Gary Bouwmeester was er snel bij om de bal over de doellijn te tikken 1-1.Waterwijk zat nu veel beter in de wedstrijd vergeleken met voor de pauze. Men kwam nu opbouwend veel beter voor de dag en werd HBOK bij vlagen flink onder druk gezet maar waren de Almeerders soms te slordig in balbezit en kon HBOK er steeds weer onderuit voetballen.

Open strijd. Later in de tweede helft werd het een open strijd waarin beiden teams kansen kregen om tot scoren te komen maar voor HBOK was Sajet te slordig met een aardige mogelijkheid en bij Waterwijk was Pourchez niet scherp genoeg. De wedstrijd bleef tot het einde spannend maar verdere score bleef uit en was HBOK de meest gelukkige toen de uitstekend leidende scheidsrechter van der Vaart voor de laatste keer floot.

Gevaarlijker.   Waterwijk-trainer Ben Vis had zijn ploeg hard zien werken en zag ook dat HBOK de eerste helft beter in de wedstrijd zat,  “ Na de rust kwamen we goed terug en waren wij bij vlagen gevaarlijker en kan ik zeker niet ontevreden zijn, we combineerde weer en kregen ook de nodige kansen, maar die had HBOK ook dus kan ik me uiteindelijk wel in deze uitslag vinden “.

Komende wedstrijd krijgt Waterwijk bezoek van AMVJ.