FC Almere sluit seizoen af met forse nederlaag

FC Almere is er niet in geslaagd om de competitie winnend af te sluiten,de ploeg uit Almere-Haven was al gedegradeerd maar wilde wel nog een keer vlammen. Uiteindelijk werd het een forse afstraffing en dat was ook wel de trend van het afgelopen seizoen

Het werd een kat en muis spel op sportpark De Marken en tegenstander Aalsmeer wilde koste wat het kost doelpunten maken want komende wedstrijd wacht immers de na-competitie. FC Almere had niets te vertellen en liet zich simpel naar de slachtbank leiden. Spits Mike Dam van Aalsmeer ging deze middag helemaal los en scoorde maar liefst zes van de tien goals. De ruststand was 1-7 en had bij 0-6 van Boy Vermast van Almere nog wel voor een tegengoal gezorgd. Maar voor de rust werd het toch nog 1-7 voor de bezoekers.

Geen genade

Na de thee kwam Almere iets beter voor de dag maar liet het ook de tweede helft lelijk afweten. Aalsmeer kende deze middag geen genade met de degradant en scoorde uiteindelijk toch nog drie keer. Almere beet later nog een keer van zich af en wist men door Ian Kooistra nog de tweede treffer van de middag te scoren. Na wat blessuretijd floot de arbiter van dienst voor de laatste keer en daar was Almere niet rouwig om.

FC Almere zal komend seizoen in de derde klasse gaan acteren en zal trainer Sandor Augustijn genoeg werk krijgen om de selectie weer op het rechte pad te krijgen.