City FC verliest tweede uitwedstrijd.

Lees voor

De profvoetballers van Almere City FC hebben maandagavond ook hun tweede uitwedstrijd van het seizoen verloren. In Wijdewormer moest de ploeg van Alex Pastoor met 3-2 buigen voor Jong AZ. Bij rust stond er nog een 2-0 stand op het scorebord in Noord Holland.

Jong AZ kwam vroeg op voorsprong door een goal van Iman Griffith, die niet afdoende werd aangepakt en met een schuiver de openingsgoal langs Nordin Bakker wist te schieten: 1-0. Na ongeveer een half uur spelen verdubbelde de thuisploeg de marge na een vrije trap vanaf links, die door doelman Nordin Bakker verkeerd werd ingeschat: Maxim Dekker mocht vervolgens bij de 2e paal de 2-0 binnenkoppen. Almere City werd in de 1e helft nauwelijks gevaarlijk, alleen Lance Duijvestijn zag zijn inzet op de binnenkant van de paal belanden.

Goede kansen

In de 2e helft kwam Tim Receveur in de ploeg bij Almere voor Esajas. Na een uur spelen ging Almere drukken op de goal van Jong AZ en kreeg het via Kromah en Hilterman goede kansen om terug te komen in de wedstrijd. Toch sloeg Jong AZ 20 minuten voor tijd weer genadeloos toe via prachtig combinatiespel in de zestien van Almere: Fedde de Jong vormde het eindstation: 3-0. Almere City FC wist vervolgens via de eerste goal van spits Jeredy Hilterman de 3-1 te maken. In de extra tijd werd het nog even spannend toen Thomas Poll de 3-2 wist binnen te koppen, maar dit bleek uiteindelijk de uitslag.

bron: Omroep Flevoland.