Benoeming tot groot Moefti van Bagdad | Column Johan de Leeuw

De raad van advies van APOPA laat weten dat onze fractie voorzitter gevraagd is een functie van Groot Moefti van Bagdad te aanvaarden.

Bij de functie hoort uiteraard een Harem van 72 gesluierde vrouwen. Reden voor onze fractievoorzitter om kennis te gaan maken in Bagdad. Het bezoek was schokkend.

Na de maaltijd en gastvrij ontvangst zou de harem worden bezocht. Edoch. Het bleken geen 72 vrouwen maar 72 menstruerende mensen. Kunt u zich voorstellen? 72 menstruerende mensen? U voelt het aankomen. Teleurgesteld is onze fractievoorzitter naar Almere terug gekeerd.

Echter wat bleek; het leed was nog niet geleden. In Almere zijn er nog 100 vrouwen over, de rest zijn menstruerende mensen geworden waarvan een deel ook nog eens in menstruerende armoede moeten leven. Ach, ach ach wat een kommer en kwel.

3 menstruerende mensen bleken ook nog een motie over menstruerende armoede te hebben ingediend. Natuurlijk niet de oorzaak aanpakken maar het symptoom.

Straks zijn er tampons en armoede gelijktijdig in de vrije verkoop.

Maar er is hoop want na de overgang veranderen menstruerende mensen in  leuke vrouwen. Het is dus een kwestie van geduld en alles komt weer op zijn pootjes terecht.

Zou het waar zijn? Zou het toch beter zijn als de raad is opgebouwd uit niet menstruerende mensen. Dat soort mensen zouden de oorzaak aanpakken waardoor het symptoom vanzelf verdwijnt.

Geschreven door