Waterwijk doet zichzelf tekort tegen CSW

In de zaterdag 2e klasse B heeft ASC Waterwijk in de thuiswedstrijd geen drie punten van koploper CSW af kunnen snoepen. Het werd uiteindelijk 2-2 in deze leuke wedstrijd. Met deze uitslag schoot Waterwijk niet veel op en blijft men onder de middenmoot staan.

Sterke start

In de beginfase was Waterwijk de betere ploeg maar verzuimde om tot scoren te komen. Verder dan een schot van Barry Smitz kwam men echter niet. In deze fase kwam CSW ook diverse keren via de flanken door maar was te slordig en kon Waterwijk weer het initiatief nemen. In minuut 17 was CSW toch nog dicht bij een treffer maar Dennis Prange schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal tot opluchting van de Almeerders. Waterwijk bleef via het middenveld druk houden op het doel van de gasten en in de 35e minuut kreeg men dan ook loon naar werken. Ryannique Inge werd weggestuurd en werd binnen het zestienmetergebied neergelegd en kon arbiter Hemkes niet anders doen dan de bal op de stip leggen. Tim Klaasen-Bos liet doelman Rahim Gök kansloos : 1-0.

Tot de rust bleef deze stand op het scorebord staan.

Dubieuze strafschop

De tweede helft kwamen de gasten beter voor de dag en kwam Waterwijk meer onder druk te staan en waren de aanvallen zeker niet ongevaarlijk. In minuut 50 was er een lichte overtreding van Waterwijk aanvoerder Jimmy de Haas maar de arbiter vond dit een overtreding die een strafschop waard was, Waterwijk protesteerde wel maar de leidsman bleef bij zijn besluit. Stefan Tichelaar schoot de strafschop binnen :1-1.

CSW bleef hierna druk uitoefenen en Waterrijk kwam maar moeilijk in haar spel en moest in de 61e minuut nog een goal toestaan, een voorzet werd weer afgerond door Stefan Tichelaar:1-2. Waterwijk bleef echter geloven in een beter resultaat en zetten de ploeg uit Wilnis behoorlijk onder druk. In de slotfase kwam dan ook de verdiende gelijkmaker van de voet van Lindo Pourchez: 2-2.

Hierna voor beide teams nog kansen op de winst maar deze kwam er niet en had Waterwijk de koploper twee punten afhandig gemaakt. Als Waterwijk in de sterke beginfase de kansen had benut had men mogelijk deze middag de volle winst behaald. Nu blijft de ploeg van Ben Vis op de 9e plaats staan.