Moet de Nestor blij worden? | Ingezonden brief

Gaan we miljoenen besteden aan iets wat Energie neutraal genoemd wordt?

Het lijkt er op. Men begroot 92 miljoen. Met andere projecten als voorbeeld wordt dat dus 200 miljoen.

En waaraan dan wel en wat levert het op? Wat is energie neutraal. Bestaat dat of is dat marketing? Ik zit daar nu al een paar dagen op te broeden en kan het nog steeds niet duidelijk uitleggen.

Is dat dat wanneer ik 1 Kwh gebruik ik ook 1 Kwh terugstuur? Want 1-1 is 0. Neutraal dus. Maar hoe doe ik dat? Dat kost mij bv zonnepanelen. En die doen niet veel in de winter. Over een windturbine wil ik niets meer horen die zijn zwart wat mij betreft.

Maar nog iets. Als ik 1 Kwh uit het Nutsbedrijf haal en zelf 1 Kwh moet opwekken dan heb ik toch het Nutsbedrijf verder niet nodig.

En nog wat. Als iets wat niet kan toch lukt wat heb ik dan? Een energie neutraal eiland in de wereld van energie slurpers. Wat  schiet Almere daar mee op, los van de CV’s van het college. Juist ja, helemaal niets. O ja we hebben weer eens miljoenen over de balk gegooid die niet ingezet kunnen worden voor jeugdhulp en ouderenzorg. Wordt het niet hoog tijd dat het busje eens ons college gaat ophalen. Dit heeft niets meer te maken met de stad besturen maar het is? Tja wat is dit? Iets van verstandsverbijstering? Ja dat is het minimaal. Maar er kan ook nog iets wat veel vervelender is achter zitten. Als het maar niet besmettelijk is. Want als ik zo mijn leven bestuur was ik al lang opgenomen. Nou ik zal eens bellen waar dat busje blijft.

Zouden ze soms willen dat de gemeentelijke gebouwen energie neutraal moeten worden? Dat is nog gekker. Een gemeentelijk eiland in de wereld van energie gebruikers.

Lieve stadsgenoten, we moeten hier echt een stokje voor steken. Dit loopt de spuigaten uit. Je kan nu al zien aankomen dat bepaalde partijen er voor gaan stemmen. Dat zijn de goed gelovigen en de college bescherming brigade. Zo gezegd de BB. Maar dat is 1 B te weinig.

Johan de Leeuw is fractievoorzitter APOPA

Geschreven door