Dodental coronavirus passeert de 50

Het aantal Flevolanders dat officieel is overleden aan de gevolgen het coronavirus is opgelopen tot 51. Dat meldt het RIVM. Vorige week vrijdag stond het geregistreerde aantal doden nog op 32.

De meeste sterfgevallen zijn te zien in Almere en Lelystad. Namelijk 12 inwoners per gemeente. In Dronten zijn het er 11, in Noordoostolder 8 en zowel in Zeewolde als op Urk overleden vier mensen aan de gevolgen van het virus.

Het aantal mensen dat landelijk officieel is overleden aan de gevolgen van het coronavirus, is met 98 opgelopen tot 4893.

10 sterfgevallen meer dan normaal
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) stelt dat het totale aantal sterfgevallen in Flevoland hoger is dan normaal. Dat blijkt uit cijfers die vandaag bekend zijn gemaakt. Omdat de registratie rond Koningsdag vertraagd was, is de schatting volgens het CBS dit keer onzekerder.

Het CBS schat dat in week 17, van 20 tot en met 26 april, in totaal 61 Flevolanders zijn overleden. In de eerste tien weken van 2020 overleden gemiddeld 51 Flevolanders per week. In week 16 overleden er 71 Flevolanders.

Het CBS verwerkt alle overlijdensberichten in Nederland en dus niet alleen de sterfgevallen door het coronavirus. De cijfers voor week 13 tot en met 17 worden vergeleken met het weekgemiddelde van de eerste tien weken van 2020.

Voor week 17 wordt landelijk geschat dat bijna 1.250 meer mensen zijn overleden dan in een gemiddelde week. In week 16 overleden bijna 1.500 mensen meer dan gemiddeld en in week 15 ruim 2.000 meer dan gemiddeld.

De cijfers van de afgelopen weken vallen samen met de corona-epidemie, maar laten ook zien dat het officiële aantal sterfgevallen door COVID-19 een onderrapportage is ten opzichte van het werkelijke aantal sterfgevallen.

Aantal besmettingen boven de 700
Flevoland telt inmiddels 736 inwoners bij wie besmetting met het coronavirus via een test is vastgesteld. Dat zijn er 14 meer dan een dag geleden. In heel Nederland zijn nu 39.791 positieve tests geregistreerd.

Ziekenhuisopname nodig voor 246 Flevolanders
Volgens de nieuwe gegevens is voor 116 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad volgt met 57, daarna Dronten met 27, Urk met 21, Noordoostpolder met 14 en Zeewolde met 11. In totaal zijn tot nu toe 246 Flevolanders in het ziekenhuis opgenomen vanwege corona. Dat zijn er 2 meer dan een dag geleden.

Hieronder kun je zien hoe de aantallen besmettingen en ziekenhuisopnames per gemeente zich de afgelopen weken (*) hebben ontwikkeld:

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door