De lokale overheid wordt steeds nerveuzer | Column Johan de Leeuw

Hoe ontstaat Hygrophila Poly nerveusica Na het reces werd de sfeer wat nerveuser bij ons college. Wat zou de reden zijn? Best lastig want ze zullen zich niet open uitlaten voor de raad.

Ik durf een kleine speculatie wel aan. Het is de Floriade. Die begint steeds meer zichtbaar in het financiële vlees te bijten. Nog de dag voor het reces ontstond een gat in de begroting van iets boven de 10 miljoen door het omlaag schroeven van het aantal bezoekers maar tijdens het reces kwam de mededeling dat sponsoring op 0 staat. Hub weer 10 miljoen van de begroting. Bij elkaar is er nu een gat van 20 miljoen en de Floriade is nog niet open. OEPS.

Tot heden bereikte mij geen berichten dat er aan de uitgavenkant 20 miljoen bespaard gaan worden. Wat zegt u dat beste burgers? Nou simpel, de Floriade bestaat alleen nog maar in de begroting en reeds nu is er een tekort van 20 miljoen. Dat verklaart de nervositeit. Dat word dus bezuinigen. Maar waar? Nou op u. Ik doel hier op het sociale domein. Maar let wel, er komt nog meer. Dat tekort gaat verdubbelen. Hoe komt dat? Nou ja, zij zijn de overheid en sorry staat niet in hun woordenboek. Bij de Sip en Snap revue konden we nog lachen waar dit is Hap Snap beleid en dat is huilen met de pet op.

De hamvraag is nu; stemt u in 2022 op de partijen die van de financiën een puinhoop hebben gemaakt? Maar wie weet komt er een wonder en doet u dat toch.

Geschreven door