Forza Almere houdt punten in eigen huis.

In de zaterdag 4e klasse heeft Forza weer goede zaken gedaan. Zaten de Almeerders al in hun goede doen dat was dinsdagavond niet anders. Tegen Robinhood werd de volle buit binnen gehaald.

De eerste helft lag het tempo behoorlijk hoog en ging het spel snel heen en weer. Robinhood had in de beginfase wel wat kansen maar daar werd niets mee gedaan. Forza hanteerde vaak de lange bal maar de tegenstander was alert en wist Forza weinig kans te geven. Wel was er later een aardige kans op een dieptepass van Kai Wilms op Ricardo de Jong maar de arbiter constateerde buitenspel. Tot de rust werd er niet gescoord.

Collectieve overwinning.

In het tweede bedrijf eenzelfde beeld als hiervoor en waren de aanvallen van de gasten zeker ongevaarlijk maar goals bleven ook nu uit bij Robinhood. Sam de Vree moest in de rust wel vervangen worden door een blessure. Forza paste nu een korte dekking toe en had nu veel meer balbezit. In de 65e minuut een gevaarlijk counter van Forza, Julian Sweet paste uitstekend op Sylvan Speelman die de buitenspel val wist te ontlopen. De assistent scheidsrechter vlagde wel maar de arbiter zag het anders en kon Sylvan Speelman de bal terugleggen op Ricardo de Jong die op zijn beurt simpel kon scoren: 1-0. De druk van de gasten werd groter en kwam nog dicht bij de gelijkmaker maar een vrije trap van afstand kon goed door Forza worden verwerkt. In de laatste minuut nog een corner voor Robinhood maar Forza hield stand en was de 1-0 winst een feit. Door deze winst staat Forza nu vierde op de ranglijst en was men er weer ingeslaagd om met hard werken een goed resultaat te behalen.

Komende wedstrijd ontvangt Forza OSO en de aanvang van dit duel is 14.30 uur.