ASC Waterwijk vecht zich naar overwinning.

Het is ASC Waterwijk zaterdagmiddag in de tweede klasse B gelukt om koploper Victoria met een 2-1 nederlaag terug te sturen naar Hilversum. Het beter spelende Victoria was uiteindelijk niet bij machte om Waterwijk puntloos achter te laten. Het karakter van de Almeerders vierde deze middag hoogtij.

Karakter.

In de beginfase van dit belangrijke duel toonde de thuisclub direct al karakter en daar had de ploeg uit Hilversum de grootste moeite mee, De technische vaardigheden van de gasten werden ruimschoots gecompenseerd door het karaktervolle Waterwijk. In de 7e minuut van dit duel waren de Almeerders trefzeker door Tim Klaasen Bos na goed aangeven van Lesley Vlieger :1-0. Victoria kwam daarna sterk terug maar strandde veelal op de stugge Waterwijk defensie. In minuut 26 was het opnieuw de thuisclub die scoorde, nu was Lesley Vlieger zelf de man die zijn ploeg op een comfortabele voorsprong schoot : 2-0. Tot aan de rust bleef deze stand staan.

Rode kaart.

In de tweede helft een sterk aanvallend Victoria dat kennelijk snel zaken wilde doen maar soms het korte spel te vaak doorvoerde wat Waterwijk niet slecht uitkwam. Er waren best aardig wat mogelijkheden maar Waterwijk toonde deze middag veel karakter en hield de tegenstander vooralsnog van goals af.Met nog een kwartier te spelen ging Waterwijk-speler Achmed Dissi in de fout en kreeg hiervoor de rode kaart. Met tien man moest Waterwijk nog harder werken maar niet veel later wist Victoria door Dennis van den Hazel de “aansluiter” te maken: 2-1. Victoria voerde de druk nog meer op en kwam diverse keren in scoringspositie maar het te korte spel speelde de ploeg van trainer Robert Roest herhaaldelijk parten en kon Waterwijk steeds weer als overwinnaar uit de strijd komen. Uiteindelijk bleef dat ook zo en trok de ploeg van Ben Vis de winst over de streep en deed men goede zaken.Victoria likte de wonden en vertrok met nul punten uit Almere.

Door deze winst komt Waterwijk aardig in de buurt van de koplopers en speelde de Almeerders ook nog een wedstrijd minder.