Buitenboys maakt geen fout en blijft koploper.

In de zaterdag derde klasse B heeft SC Buitenboys het heft aardig in handen. De ploeg van Mark Steur is de koploper en speelt momenteel met veel zelfvertrouwen en wilde dat tegen VVA/Spartaan graag vasthouden. Dit is dan ook gelukt en stuurde men VVA puntloos weg.

Boventoon

In het begin van deze wedstrijd waren de ploegen redelijk tegen elkaar opgewassen maar na een tien minuten voerde de Almeerders de boventoon. Wel hadden de Amsterdammers ook wel wat mogelijkheden maar deden hier maar weinig mee. In minuut 21 was het dan toch Buitenboys dat scoorde,Gianni Rellum wist zijn team op een 1-0 voorsprong te zetten.

Tien minuten later was het Zoe Visser die de voorsprong verdubbelde 2-0. Voor de rust nog een kans voor de gasten maar doelman Rick van Dekken was attent.

Betere partij

Na de rust werd het spel er niet beter op mede door de regen  en kwamen er veel pases niet aan. Uiteindelijk was het Calvin van Bruggen die de stand opvoerde naar 3-0. Het was ook deze wedstrijd wel duidelijk dat de thuisclub de betere partij was en dat brachten Collins John en Jesper Haazelager nog eens tot uiting in een duel dat niet altijd fraai voetbal te zien gaf, soms waren er ook wat harde overtredingen maar de arbiter van dienst hield het kort en terecht. In de slotfase kon VVA toch nog de eer redden en was de 5-1 uitslag de goede.

Komende wedstrijd krijgt Buitenboys te maken met concurrent Pancratius .