ASC Waterwijk leidt puntverlies in thuisduel tegen DVVA (2-2)

In de zaterdag 2e klasse A heeft Waterwijk weer niet de volle winst kunnen behalen. In het duel met DVVA bleef men na 90 minuten op 2-2 steken. De ploeg van Ben Vis kon weer niet compleet aantreden door blessures. Bij DVVA was dat overigens ook het geval. Door dit gelijke spel loopt HBOK nu twee punten uit want de ploeg uit Zunderdorp won met 0-4 van OSV.

Kansen gemist

De harde wind deed deze middag geen goed aan de wedstrijd, vele passes kwamen niet aan en daar hadden beide teams behoorlijk last van. Het eerste moment voor het doel was bij Waterwijk, een hoekschop voor de gasten werd echter goed verwerkt en was het nu de beurt aan de thuisclub. Een vrije schop voor Waterwijk leverde ook al niets op, de inzet van Douwe Willemars verdween over het DVVA-doel. Niet veel later had Waterwijk op 1-0 kunnen komen maar het schot van Ralph Schipperijn werd gestopt door doelman Oomen van DVVA. In minuut 25 wist DVVA wel tot scoren te komen toen Waterwijk-speler Barry Smitz binnen het zestienmetergebied de bal met de hand beroerde en lag arbiter Knetsch de bal op de stip. Julian Laan schoot DVVA naar een 0-1 voorsprong. Waterwijk kwam hierna goed terug en zette DVVA met de rug tegen de muur en kreeg dan ook een paar grote kansen, eerst was er een 100% kans voor Ryannique Inge die oog in oog kwam met de doelman maar niet tot scoren kwam.

Onderkant lat

Later was er weer een kans, uit een vrije schop waaruit de bal via onderkant lat van de doellijn werd weggehaald en had DVVA geluk. Uiteindelijk kreeg Waterwijk toch loon naar werken en maakte Odai Disi in de 45e minuut de gelijkmaker 1-1.

Na de rust eenzelfde beeld,twee ploegen die niet veel voor elkaar onderdoen maar wel hun kansen kregen. Na 54 minuten spel was het toch DVVA dat via een kopbal uit een hoekschop door Kaashoek de 1-2 scoorde. Hierna bleef Waterwijk de aanval zoeken en waren er genoeg mogelijkheden om tot scoren te komen maar steeds was er een verdediger die dit belette. In de 68e minuut moest men dan toch zwichten en was de hoekschop van Waterwijk loepzuiver op het hoofd van Lesley Vlieger die dan ook fraai de 2-2 scoorde.

Nog meer druk

Waterwijk zette nog eens goed aan en bleef gevaarlijk maar de de zuiverheid ontbrak nog wel eens en dat DVVA de ruimte voor een counter maar scoren was voor de Amsterdammers ook een moeilijke opgave. Later van beide kanten nog verse wissels maar het resulteerde niet meer in goals. Het bleef bij deze 2-2 en had Waterwijk twee punten verloren op HBOK.

Komende wedstrijd de topper tussen Waterwijk en HBOK.